Autorizație dementă a Primăriei Iași: bloc cu trei etaje pe doar 275 de metri pătrați

Primăria Iași continuă să administreze fără discernământ urbanismul și stabilește un nou record al prostiei: a autorizat un bloc cu parter și trei etaje pe o suprafață de doar 275 de metri pătrați @ Miroase de la o poștă: autorizația a fost emisă 25 februarie, cu doar o zi înainte de expirarea PUZ-ului @ Acesta era valabil până pe 26 februarie 2020, conform hotărârii Conisliului Local adoptată în 2015 @ Pe parcele de dimensiuni similare abia se autorizează o casă cu un singur nivel @ Imobilul autorizat urmează a fi ridicat tot între case, pe o palmă de pământ situată pe strada Mitropolit Veniamin Costache @ Autorizația prevede doar 5 locuri de parcare la șase apartamente și un spațiu cu destinația birou

Pe 25 februarie, Primăria Iași a eliberat autorizație de construire pentru un bloc cu parter și trei etaje pe un teren de doar 275 de metri pătrați. Parcela se află în vecinătatea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 și a Bisericii Sf. Nicolae – Socola, într-o zonă de case, pe strada Mitropolit Veniamin Costache. Beneficiarul din acte al autorizației este firma Stand By SRL, deținută conform evidențelor Registrului Comerțului de către Victor Doboș, om de afaceri ieșean fără mare notorietate.

Autorizația, eliberată pe 25 februarie. Pe 26, expira PUZ-ul

Firma deține terenul din anul 2013, iar pe 26 februarie 2015, Consiliul Local a aprobat un Plan Urbanistic Zonal pentru această palmă de pământ, care permite proprietarului să ridice un bloc cu trei etaje. Conform hotărârii Consiliului Local 73 din 26 februarie 2013, „valabilitatea documentației este de 5 ani de la data aprobării”. Deci, PUZ-ul era valabil până pe 26 februarie 2020.

 

În mod curios, exact cu o zi înainte de expirarea documentației, pe 25 februarie 2020, Primăria Iași eliberează autorizația de construire nr. 179 pentru „construire imobil birouri și locuințe de serviciu”. Autorizația prevede doar cinci locuri de parcare la șase apartamente (3 cu o cameră și 3 cu două camere), plus un spațiu cu destinația birou.

Cu autorizația eliberată „la mustață”, cu doar o zi înainte de expirarea PUZ-ului, beneficarul Stand By SRL poate spera la încă un etaj, municipalitatea ieșeană obișnuind să aprobe pentru dezvoltatorii cu relații suplimentarea blocurilor cu încă un etaj, în limita a unui procent de 20 la sută din suprafața totală construită.

Tudor LEAHU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here