Augustin Lazăr, ajutor de călău

despre legitimarea Răului, în numele Binelui

 

Procurorul general al Romîniei, Augustin Lazăr, e un erou. Şi un martir. Simultan, şi pe persoană fizică. Deşi probabil că e erou-martir şi din punct de vedere instituţional.

Fiindcă sper că aţi înţeles : Augustin Lazăr e unul dintre puţinii oameni care mai ţin în viaţă firava democraţie din patria noastră. Punînd pieptul, ca la Plevna sau la Mărăşeşti, împotriva asaltului unei dictaturi brutale, ca în Rusia.

Oamenii răi, plătiţi de mîna Moscovei, ne spun că Augustin Lazăr a fost o rotiţă a unui sistem dictatorial şi criminal. Un reziduu uman, care contribuia la sugrumarea oricărei opoziţii contra regimului comunist.

Minciună ! Eroare ! Calomnie ! A fost un simplu procuror, un specialist al justiţiei Statului. Un tehnician. Doar orice Stat are nevoie de Justiţie, nu  …  ?

Jegurile, dobitocii şi naivii care ne vînd această poveste cu Albul ca Zăpadul ar trebui să răspundă la cîteva întrebări simple. De exemplu : cel care ascuţea toporul călăului de la curtea lui Ivan cel Groaznic, ştiind că nu e un topor de tăiat lemne, era un tehnician, sau nu ? Cel care punea lemne pe rugul Inchiziţiei era un gospodar, un tehnician, sau altceva ? Cel care umplea recipientele cu gaz de la Auschwitz, ca să scape lumea de jidanii odioşi, era tehnician, sau altceva ? Jean-Paul Sartre, care îi acuza ca la KGB pe fugarii din iadul comunist, era un intelectual pur şi dur, sau altceva  ?

Hitler a venit la putere prin alegeri libere, într-una din cele mai civilizate ţări din lume. Ceauşescu era un mare patriot romîn şi un anti-sovietic vehement, legitimat de popor. Augustin Lazăr n-a apăsat pe butonul care pornea moartea prin gaz a evreilor de la Auschwirz. El doar a umplut buteliile cu gaz ucigaş. Ca un tehnician conştiincios. Şi tînăr, sărmanul : avea doar 29 de ani. Ce vreţi de la un biet tînăr de 29 de ani ? Cît de absurzi puteţi fi … ? Vă lăsaţi manipulaţi de antenele corupţilor pro-ruşi ?

Iar idioţii utili de azi, plini de civism, care sar cu spume în apărarea eroului-martir / tehnician Augustin Lazăr, n-au nimic de-a face cu reziduul moral pro-stalinist Sartre. Ei doar sînt pro-capitalişti, pro-NATO, pro-UE, pro tot ce trebuie. Procurorii foarte vocali pînă acum, dar tăcuţi ca cîrnatul în popuşoi vizavi de cazul Lazăr, nu sînt nişte cîrpe în capot negru, ci nişte tehnicieni de elită, viitori eroi-martiri ai justiţiei democratice.

O minte lucidă de acum ceva timp, scăpată de moartea prin gazul de la Auschwitz, ne prevenea în legătură cu banalizarea Răului. Fără să ştie că se poate şi mai rău. Nu banalizarea Răului, ci legitimarea lui, în numele Binelui. Cu zbierăte solemne, icnete încruntate şi spume patriotice la gură. Sau cu tăceri adînci, de hazna vespasiană, ornată cu pretenţii civico-intelectualistice. Şi întuneric ca-n dosul curţii, noaptea. Noaptea minţii. Cu stele pe epoleţi şi eclipsă totală de normalitate.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

1 COMENTARIU

  1. Augustin Lazar e COMPLICE LA CRIME IMPOTRIVA UMANITATII!!! In ce tara traim??? Conform dezvaluirilor celor 2 detinuti politici si a unui detinut de drept comun, aparute recent in presa, in perioada in care Augustin Lazar a detinut functia de Procuror Delegat la Aiud au fost omorati in bataie de catre gardieni 2 detinuti. Augustin Lazar n-a dat cu pumnul insa sigur avea cunostiinta despre bataile crude aplicate detinutilor fara sa ia nici o masura ca sa le opreasca. Tot el, Augustin Lazar semna alaturi de doctorul legist actul de deces in cazul mortii unui detinut. In mod sigur, in actele constatatoare ale deceselor celor 2 detinuti au fost trecute ca cauza a mortii: atacul de inima pentru a se ascunde practicile criminale din inchisoare. Tinand cont de aceste dezvaluiri, nu inteleg de ce nici Tudorel Toader ca MJ, Inspectia Judiciara, CSM si SIIJ nu ancheteaza ceea ce s-a intamplat atunci- referitor la aceste decese??? Vinovati de aceste omoruri deosebit de grave trebuie sa plateasca chiar si la 30 de ani de la comiterea crimelor, cu atat mai mult cu cat Augustin Lazar a fost implicat in musamalizarea acestor asasinate??? Crimele comise acum 30 de ani FIIND IMPRESCRIPTIBILE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here