Axa de cacao roz : Simirad – Postolache – Lucescu – tanti Tudoran

Pavel Lucescu e un fost jurnalist ajuns mai multe chestii, printre care una cu două fețe : propagandist cu ziua și consultant politic cu noaptea. Primul mare crap politico-administrativ consiliat de ruda jerpelită a familiei de fotbaliști Lucescu  a fost buhaiul-primar Simirad, pe care teribelul europenist și civist Pavel L. l-a ajutat să ajungă primar de cîteva ori, deși ca edil devenise un lăbărțat cleios și toxic, iar ca politician – fondator al dubiosului Partid al Moldovenilor. Partid vărsat ulterior de Simirad în PSD, în timp ce buhaiul moldovenist s-a făcut apoi traseist fără rușine, ajungînd în ogrăzile UNPR, PDL, plm etc. Plecat fiind, inițial, din mega-ultra-hiper intelectualistul Partid al Alianței Civice, dacă mai țineți minte iluzia aia roz-bleu.

La ultimele alegeri locale din Iași, gurul Lucescu l-a consiliat pe micul Mesia al viitorului luminos bahluiez, Andrei Postolache – ,, Pentru Iași ,, / USR. Din cele 13 % luate de hristoșelul IT în alegeri s-a ales praful imediat, cam în proporție de 75 %, fiindcă berbecul Postolache și turma lui de oi civice n-au fost în stare să înregistreze în timp util un partid care să depună o listă de candidați. Deci doar mesiuțul postolac a ajuns în Consiliul Local, restul voturilor date pentru el mergînd majoritar la PSD. În consiliu, USR-istul Postolache a fost mai mult decor inutil sau a votat alături de haita pesedistă a primarului Chirica. Iar recent s-a făcut total de cacao și de scandal, votînd un proiect ultra-dubios al mafiei chiriciste. Așa că a fost nevoit să demisioneze din USR. Dar a rămas în Consiliul Local, ca să le arate el lor ce-i aia luptă politică pentru binele ieșenilor.

Anul trecut, ză guru Lucescu a fost consilier electoral la Chișinău, pentru un candidat la fotoliul nr 1 din primăria capitalei basarabene, Andrei Năstase pe numele lui. Adică un fost procuror care a devenit finul unui inculpat anchetat de el, pentru furturi de milioane de euro din banii statului. Inculpatul-nănaș a fost condamnat apoi definitiv la ani grei de pușcărie, dar a fugit în Germania, împreună cu un complice al lui, tot milionar în euro și tot condamnat la ani grei de pușcărie. Iar finul-procuror a fondat, pe banii nănașului-infractor, un partid foarte democratic și european, dar care s-a aliat cu două marionete ale Moscovei – socialistul Dodon și interlopul-inculpat Usatîi. C-așa-i politica serioasă, mănînci și de pe jos dacă vrei la putere și la banii publici.

Evident, un consultant politic nu e, automat, responsabil pentru eșecurile / gafele / jegul clienților lui, cu excepția situației cînd a fost și propagandist la vedere pentru acei clienți. Iar gurul Pavel Lucescu a fost mai mereu și propagandist. Unul cam primitiv, e drept, dar ghiolbănia nu scuză meseria. Sau invers. Deci o să înțelegeți, sper, de ce am mari dubii referitoare la o candidată independentă înscrisă în cursa  alegerilor euro-parlamentare, Tudoran pe numele său oficial : gurul Lucescu a anunțat că e șeful ei de campanie, sau așa ceva.

Aaa, am uitat să vă spun : gurulanul Pavel L. a început instantaneu propaganda pentru noua clientă. Luați, e marfă proaspătă, de la Briusăl ! Cu sos de simirădeală bahluieză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here