Atenție la 007! Se toarnă la Iași!

Au fost europarla-mentare, au fost prezidențiale, dar vin alegerile generale de la anu și acolo-i bătaia peștelui. Că a ieșit un europarlamentar sau altul, nu-i mare scofală, a scăpat la niște bani, ca să nu mai vorbim că nu mai auzi de ei decât atunci când frige mucul la degete, adică în campanie.

La fel și-n cazul președintelui, nu mă aștept la o evoluție de jucător, ori cu el ori fără el, tot un drac. Dar când vine vorba de primării, treaba se schimbă. La primărie vin băneii, tot de acolo se distribuie, așa că ce-o fost până acuma e cam apă de ploaie.

Bătaia mare de acum începe. Și cum politica e mare la noi, cam invers proporțional cu realizările, cei ce se vor în frunte s-au și apucat de treabă. O voce discretă din anturajul cumătrilor din Roznovanu povestește de o tocmeală dișcretă la vreme de seară, care își propune lansarea în peisajul politicii bahluiene a unor detectivi palmați, cu misia expresă de a culege informații ce nu trebuie văzute de toată lumea, despre potențiali candidați la butoanele din Roznovanu, informații care ar urma să fie lansate în campanie prin publicații controlate de cine trebuie, adică de actualul potențial candidat.

Firește, toată moșmanda s-ar duce de râpă, dacă între timp actualul nu este chemat să fie făcut prim ministru, dar semne nu sunt, așa că înțelegerea pare a fi promițătoare, mai cu seamă că agenții 007, 008 și câți de zero mai sunt, ar urma să fie plătiți de o intimă prietenă a junelui baron și edil, doamna Gianina, ce s-ar fi oferit să-i găzduiască pe statele de plată ale propriei companii de avocatură. E groasă, nu-i așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here