Război între patronii de la Traian și Astoria. Pușcașu întrerupe curentul, Stanciu taie apa!

Noii proprietari de la cele două hoteluri din centrul municipiului Iași, Traian și Astoria, nu se înțeleg deloc @ S-a ajuns până acolo încât Vasile Pușcașu de la Traian și Cristian Stanciu de la Astoria se amenință reciproc cu oprirea utilităților @ Dacă se enervează, Pușcașu poate lăsa Astoria fără curent și gaze, iar la rândul său Stanciu poate opri apa la Hotelul Traian @ Pentru că nu se înțeleg, cei doi afaceriști s-au adresat justiției pentru a regla situația utlităților din cele două imobile

Război total între proprietarii celor două hoteluri emblematice din centrul Iașului, Traian și Astoria. Cele două hoteluri sunt lipite unul de celălalt iar afaceriștii Vasile Pușcașu, noul proprietar de la Traian, și Cristian Stanciu de la Astoria nu se înțeleg deloc în privința contractelor de furnizare a utilităților (apă, curent, gaze naturale). Contoarele și branșamentele sunt împărțite pe cele două imobile și nici unul dintre hoteluri nu are autonomie din acest punct de vedere. Asta deoarece, în perioada comunistă, Traian și Astoria au fost administrate de o singură societate devenită după Revoluție Turism Moldova. Administrarea separată a celor două hoteluri s-a făcut după ce Turism Moldova a fost preluată de către afaceristul Dănuț Prisecariu. Firmele lui Prisecariu au intrat în insolvență și de aceea ulterior hotelurile au fost vândute.

Astfel, Turism Moldova a vândut către FEG patronată de Cristian Stanciu, Hotelul Astoria la data de 4.04.2018. Din cauza unor litigii, BSR Estate reprezentată de Vasile Pușcașu (același care deține și Motel Bucium), a devenit proprietar al Hotelului Traian pe 15 februarie 2019. Având în vedere istoricul celor două imobile, s-a ajuns  în situația actuală în care contorul de energie electrică și firele care deservesc Astoria sunt pe proprietatea Hotelului Traian. La fel se întâmplă și cu țeava și contorul de gaze. Pe de altă parte, branșamentul de apă și contorul de care are nevoie Hotelul Traian se află într-un subsol al Hotelului Astoria.

Au mutat lupta în instanță

Cei doi oameni de afaceri nu au reușit să se înțeleagă nici până acum asupra modului în care trebuie gestionate rețelele de utilități din cele două hoteluri și de aceea s-au adresat justiției să pună lucrurile la punct. Până când justiția va regla situația însă, cei doi oameni de afaceri se amenință reciproc cu sistarea utilităților. Cristi Stanciu poate tăia apa la Traian iar Vasile Pușcașu are firul de curent și țeava de gaze de la Astoria. Cei doi oameni de afaceri și cele două persoane juridice pe care le reprezintă se judecă în cel puțin 5 procese la instanțele ieșene, litigii legate de utilitățile hotelurilor.

„Unul are curentul altul are apa. Așa a fost să fie. Eu am încercat să discut cu domnul Pușcașu să rezolvăm totul pe cale amiabilă dar pur și simplu nu am cu cine discuta.  Nu putem ajunge la o înțelegere astfel încât am ajuns în justiție”, a spus Cristian Stanciu.

Pușcașu: ”Eu îl aștept să discutăm”

Cei doi oameni de afaceri s-au dat în judecată reciproc în procesele de care vorbeam mai sus. Contactat telefonic de jurnalișții 7IAȘI, Vasile Pușcașu a arătat la rândul său că în ciuda proceselor este dispus în continuare să negocieze cu Cristian Stanciu.

„Dacă domnul Cristian Stanciu vrea să vină la mine să discutăm eu sunt dispus să discut să rezolvăm totul pe cale amiabilă. Dar să nu mai procedeze până acum, cu amenințări prin SMS că mâine o să fie avarie la apă că se oprește apa în hoteluri. Și el are firele de curent ,țeava de gaz pe proprietatea mea, pe Hotelul Traian și le ține fără acordul meu. Branșamentul de apă este al Hotelului Traian, dar noi nu avem acces la el”, a spus Vasile Pușcașu.

Să nu rămână Hotelul Traian fără apă

De exemplu, într-unul din procesele de care vorbeam anterior, Vasile Pușcașu și firma BSR Estate SRL solicită judecătorilor să oblige FEG să nu oprească furnizarea apei reci către Hotelul Traian.

„Solicităm obligarea pârâtei FEG Iași să nu oprească furnizarea apei potabile care alimentează proprietatea noastră Hotelul Traian având în vedere că pârâta poate face oricând acest lucru prin simpla închidere a robinetului aferent conductei de apă potabilă, robinet care este amplasat la subsolul proprietății sale – Hotel Astoria”, au cerut avocații lui Pușcașu.

Societatea a mai aratăt că a început demersurile pentru realizarea unui branșament separat pentru apă rece precum și pentru încheierea unui contract separat dar se izbește de opoziția celor de la FEG.

„Din dorința de a ne șicana și de a ne împiedica să realizăm acest branșament distinct de apă FEG a formulat două acțiuni prin care a solicitat anularea memoriului tehnic pentru executare branșament din rețeaua publică cât și pentru anularea avizului definitiv de rebranșare, acțiuni pe care le-a și notat în cartea funciară”, au mai arătat avocații lui Pușcașu.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here