Aș vrea un metru de doi litri …

Dacă mai trăiește încă câteva decenii arhitectul ce-o gândit clădirile lui dom Cheșcu din Tătărași, sunt șanse mari ca întregul cartier să semene într-o bună zi cu Las Vegasul, că numai acolo vezi tot felul de giumbușlucuri arhitectonice ce schimbă axa gâtului când te uiți la ele.

Acuma de gusturi nu se cade a face judecăți, ceea ce gâdilă la neuron este cum naiba au fost autorizate și mai apoi intabulate, că s-a mai scris de damful naseul de șpagă pe care le emană dosarele respectivelor edificii, ba chiar s-au sugerat și posibile trasee.

Cert este că până azi nimic nu s-a tulburat și omul momentului din Tătărași își vede liniștit de treabă. Pentru e cam lipsit de logică să vină omu de la cadastru să recepționeze 1500 mp construit pe un teren de 400, de parcă metrul se dilată la căldură și se mai și umflă, ca să nu mai pomenim de niveluri.

Numai că, la o cercetare mai din ghemuit în depărtat, o voce discretă l-a dat responsabil pentru evoluția bezmetică a metrului pătrat în vecinătatea Ciricului pe șeful de la cadastru, junele Savlovschi, proaspăt proprietar, cică, a unui careu de apartamente, grație generozității domnului pomenit la început.

Ei, în cazul ăsta, mi se pare corect să măsori terenurile în volți, drumurile în amperi și etajele în kilowați. Are sens, ca să zic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here