Aruncați imediat produsul dacă îl aveți în casă! Conține o cantitate uriașă de droguri: a fost retras de pe piață

Autoritățile sanitar-veterinare au luat măsuri rapide și decisive după ce o descoperire alarmantă a fost făcută în centrele comerciale din județul Alba. Inspectorii au demarat o operațiune de amploare, retragând zeci de kilograme de produs neconform, identificat ca fiind semințe de mac ce conțineau opiu cu mult peste limitele legale.

Verificările efectuate în cadrul sistemului de alertă rapidă pentru alimente și investigațiile specialiștilor au relevat că anumite magazine comercializau pungi cu semințe de mac ce depășeau limitele admise de alcaloizi de opiu, un fapt cu consecințe grave pentru sănătatea consumatorilor.

În total, 74 de kilograme de semințe de mac au fost retrase de pe piață, iar autoritățile se află acum în căutarea sursei care a permis comercializarea acestui produs neconform.

„În luna ianuarie, urmare a unei notificări primite prin Sistemul de Alertă Rapidă pentru Alimente și Furaje, a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 74 de kilograme de semințe de mac de la unități de vânzare cu amănuntul. În cazul semințelor de mac s-a constatat depășirea limitei maxime admise de alcaloizi de opiu”, a declarat DSVSA Alba.

Opiul extras din semințele de mac este un puternic agent narcotic, iar utilizarea sa este supusă unor reglementări stricte, inclusiv obținerea unei autorizații pentru cultivarea și prelucrarea plantei. Este important să se asigure că produsele alimentare respectă normele de siguranță și sănătate, pentru a proteja consumatorii de riscuri grave pentru sănătate.

În plus, DSVSA Alba a informat că, în luna ianuarie, au fost efectuate 283 de acțiuni de control la unități din domeniul alimentar, soldate cu aplicarea a 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și de siguranța alimentelor, în valoare totală de 54.800 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here