Armata Chinei și-a prezentat cele mai noi mașinării de ucis: câini-roboți înarmați cu puști automate

Armata chineză a prezentat în cadrul exercițiilor militare comune cu armata Cambodgiei, numite „Golden Dragon 2024”, un model avansat de câine-robot echipat cu o pușcă automată pe spate, conform CNN. Acești câini-roboți sunt proiectați pentru a participa la operațiuni de luptă urbană, înlocuind soldații umani în misiuni de recunoaștere, identificare și atac al inamicului. Un videoclip de două minute realizat în timpul exercițiilor arată câinele-robot mergând, sărind, întinzându-se și mișcându-se în spate, fiind controlat de la distanță de un operator.

Într-unul dintre exerciții, robotul înarmat conduce o unitate de infanterie într-o clădire simulată. Pe lângă câinii-roboți, armata chineză a folosit și drone militare. În 2020, forțele aeriene americane au demonstrat utilizarea câinilor-roboti în cadrul sistemului ABMS (Advanced Battle Management System), care integrează inteligența artificială și analiza rapidă a datelor pentru a detecta și contracara amenințările.

De la începutul războiului din Ucraina, dronele au devenit esențiale pe câmpul de luptă, atât la sol, cât și în aer și pe apă. Armata ucraineană a demonstrat că până și cele mai ieftine drone pot distruge vehicule militare sofisticate, inclusiv tancuri și nave de război. China, unul dintre cei mai mari exportatori de drone, a impus restricții asupra exportului de tehnologii pentru drone, invocând motive de securitate națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here