Apocalipsa după Covid

despre oglinda tulbure pe care ne-o pune în față molima

Un amiral ( cel mai mare grad din marina militară ), senator  PNL, se comportă ca ultimul boschetar cretin, mințind mai rău ca un oligofren și infectînd sau punînd în pericol de infecție cu coronavirus agresiv sute de oameni, printre care parlamentari și membri ai guvernului.
Un comisar-șef de poliție, fost mare mahăr la poliția capitalei, se comportă la fel de idiot, infectînd cu coronavirus mai mulți oameni și punînd în pericol alte sute.
O șefă liberală, responsabilă cu prostirea diasporei, ne spune că romînii disperați care s-au întors cu miile în țară, de frica virusului, au venit înapoi din marea lor incredere pentru Iohannis și guvernul Orban.
Pentru ca tabloul grotesc, ieșit din mîna lui Hieronymus Bosch, să fie complet, premierul Orban, flancat de ministrul sănătății, medicul Costache, adună ziariștii, ca să le spună față în față, exact cum spun doctorii că n-ar trebui în cazul Covid 19, marea veste a autoizolării sale și a întregului guvern, din cauza pupăturilor coronavirusante cu amiralul-senator mega-idiot.
Iar după toate astea, un ziarist din Iași, mare editorialist-propagandist la gazeta GDS-istului Lăzescu, își încheie apoteotic editorialul, cu sfîntă mînie intelectuală, înfierîndu-l pe nemernicul de Dragnea, fi-r-ar mama lui a’ dracului să fie de ciumat roșu.
Daaa, o fi de groază cu liberalii, da’ vă dați seama ce era dacă rămîneau la putere odiosul Dragnea și sinistra lui Viorică …? Deci mai bine să tăcem molcom vizavi de toate idioțeniile iresponsabile ale guvernanților liberali, că altfel le dăm apă la moară ciumaților roșii, care abia așteaptă dupa colț, rînjind, să vină iar la putere. Jos ciuma roșie, sus lepra galbenă !
Capisci ?
Da, desigur, pesediștii se bucură grozav de tîmpeniile liberale pe bandă rulantă. Dar e ca bucuria retardatului, care nu pricepe că focul care face scrum casa vecinului, azi, o s-o ardă și pe a lui, mîine. Fiindcă în vremuri de molimă, fizică sau mentală, se răspîndesc de obicei și alți viruși, mult mai periculoși decît Covid 19 : extremismul, sălbăticirea, întoarcerea la mentalitatea de peșteră.
Sau poate n-ați văzut în ce s-au transformat mulți dintre bipezii de la ușile magazinelor sau farmaciilor. Vi s-a părut că semănau a creștini blînzi, plini de duh sfînt ? Ori a vietăți de pe care spectrul molimei a zgîriat pojghița subțire de umanitate, lăsînd să iasă la vedere părul de lup ? Și asta doar la prima strigare a trîmbițelor apocaliptice. Dar’mite cînd o pîine ar ajunge marfă de contrabandă …
Vestea bună e că nu doar China dictatorială iese cu bine din încercarea molimei, ci și Coreea democratică. Și mai e o veste bună, chiar dacă-i veche de vreo 200 de ani : deși trăia într-un sat oarecare, din creierii munților, domnul Ion Ștefănescu, zis și Creangă , copil fiind, a scăpat de holeră, adică o molimă mai rea decît Covid 19, doar cu ajutorul unor leacuri simple, băbești.
Numai că lumea simplă a domnului Ion Ștefănescu, zis și Creangă, avea ceva ce noi am cam pierdut de mult : o doză sănătoasă de normalitate. Pe care coreenii de Sud, bunăoară, o mai au.
Da, știu că nu-i foarte patriotic să dau ca exemplu niște asiatici cu ochi cam înguști, în loc să vă povestesc despre Ștefan cel Mare, Daniil Sihastrul sau Cetatea Neamțului. Problema e că mi-aș aminti, involuntar, de un Daniel patriarhul sau de un neamț președinte. Și, sincer, dacă tot nu m-am infectat, pînă acum, cu noul coronavirus, prefer să nu mă apuce nici greața.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here