Alexe toacă 500.000 de euro pe studii inutile. Ministrul Mediului a autorizat tăieri massive în pădurile virgine

ONG-ul Agent Green îl acuză pe ministrul Mediului, Costel Alexe, că plătește inutil din bugetul public 500.000 de euro pentru studii a căror scop este inventarierea pădurilor virgine, în condițiile în care acestea au fost deja identificate @  Ipocrizie dusă la extrem: Agent Green a obținut hotărâri în justiție pentru stoparea tăierilor din pădurile virgine, dar Alexe a atacat deciziile instanțelor de judecată

Una dintre cele mai importante și active ONG-uri care militează pentru protecția mediului, Asociația Agent Green, îl acuză pe ministrul mediului, Costel Alexe, de sifonarea a 500.000 de euro din banii publici. Acuzția vine în contextul în care ministrul Costel Alexe a anunțat încheierea a patru contracte cu o valoare totală de 2,26 milioane lei pentru realizarea unor studii menite să inventarieze pădurile virgine din România. Agent Green susține că suma cheltuită de minister pe cele patru contracte este o cheltuială inutilă deoarece se știe deja unde sunt pădurile virgine, aceste studii nefiind decât o metodă de sifonare a banilor publici. ”Încă 2,26 de milioane de lei din bani publici, sifonați pentru realizarea de noi și noi studii pentru identificarea unor pădurilor virgine despre care se știe deja unde sunt.” susțin reprezentanții Agent Green pe pagina de facebook a asociației.

Alexe a aprobat tăieri massive în pădurile virgine

Mai mult, Agent Green arată ipocrizia de care dă dovadă Costel Alexe. Deși în discursul public ministrul mediului se erijează în apărătorul pădurilor, în fapt sub conducerea lui Costel Alexe au fost aprobate amenajamente silvice care prevăd tăieri masive în păduri virgine. Agent Green dezvăluie că a dat în judecată Ministerul Mediului și Romsilva pentru a bloca tăierile de copaci din pădurile virgine și că a câștigat aceste procese într-o primă fază. Numai că ministrul mediului, Costel Alexe, a atacat aceste decizii ale judecătorilor astfel încât masacrarea pădurilor virgine continuă până la o decizie finală a instanțelor de judecată. Prin urmare, Agent Green consideră că această ”greșeală criminală” îl plasează pe ministrul Costel Alexe de partea exploatatorilor de lemn din România. ”Agent Green a dat în judecată Ministerul Mediului – România și Romsilva deoarece acestea au aprobat amenajamente silvice care prevedeau tăieri în păduri virgine, păduri pentru care se făcuseră deja studii sau aflate pe lista licitațiilor pentru studii, altele fiind deja incluse în catalogul național. Aceste păduri nu au fost încadrate în mod intenționat în categoria funcțională corespunzătoare de către elaboratorii amenajamentelor silvice, deși acest lucru face parte din atribuțiile legale ale acestora, fiind prevăzute cu exploatări forestiere. Ulterior amenajamentele au fost aprobate în această formă de către Minister.

Agent Green a câștigat procesul, însă ministrul Costel Alexe și Romsilva s-au încăpâțânat și au făcut recurs pentru că sunt incapabili să își admită greșelile criminale.” au precizta reprezentanții ONG-ului.

Semnale de la Bruxelles: „politicienii români sunt mai mult preocupați de lupta electorală decât de administrarea țării”

Asociația Agent Green atrage atenția asupra faptului că oficialii Uniunii Europene critică prestația ministrului mediului Costel Alexe în privința ariilor naturale protejate și a tăierilor ilegale, România fiind în pericol de a fi sancționată de Curtea Europeană de Justiție. Presa din Bruxelles subliniază faptul că oficialii europeni sunt îngrijorați de faptul că politicienii români sunt mai mult preocupați de lupta electorală decât de administrarea țării.

Rareș Neamțu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here