Maricel Popa anunța depunerea proiectului pentru centura Iasului

“Așa cum am promis, proiectul pentru „Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași” a fost depus astăzi la Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Est (ADRNE), în vederea obținerii finanțării.

Dezvoltarea municipiului și a județului în ansamblu este strâns legată de asigurarea unei infrastructuri rutiere sigure, care să permită cetățenilor să se deplaseze cu ușurință, fără a fi obligați să stea ore în șir în ambuteiajele cu care, din păcate, ne-am obișnuit în orașul nostru.

Estimată la 45 de milioane de euro, investiția vizează modernizarea a peste 73 de kilometri de drum de pe teritoriile a opt comune din jurul municipiului reședință de județ: Popricani, Lețcani, Horlești, Voinești, Ciurea, Bârnova, Tomești și Holboca.

Dintre tronsoanele vizate, 56 de kilometri sunt drumuri județene, respectiv, DJ248B Vânători – Lețcani de 16,32 km, DJ 248A Voinești de 2,21 km, DJ 248F Voinești- Mânjești- Budești de 6 km, DJ 248C Budești – Piciorul Lupului- Ciurea de 10,5 km, DJ 248D Ciurea-Bârnova-Tomești – Holboca de 19,069 km, DJ 249 A limită Mun. Iași – Holboca (Intersecție DJ 248D) de 2,415 km. Segmentul de drum comunal 26B Lețcani – Voinești în lungime de 16,573 km va fi preluat în patrimoniul Județului Iași.

Tronsoanele de drum propuse pentru modernizare asigură conectivitatea la rețeaua TEN-T prin accesul direct pe care drumul județean DJ 248 B îl are la Drumul European E58 (DN28), parte din coridorul pan European 5 și accesul direct pe care drumul județean DJ 248 D îl are la Drumul European E581(DN24), parte din coridorul pan European 9.

Proiectul este parte a Strategiei de Dezvoltare Economică și Socială a Județului Iași 2014-2020 actualizată și Masterplanul de Drumuri Județene și Comunale 2014-2020 și va contribui la atingerea valorilor țintă stabilite în cadrul Programului Operațional Regional Nord Est 2021-2027 cât și a Programului Operațional Transport – Obiectivul de Politică 3 -O Europă mai conectată prin dezvoltarea mobilității și conectivității regionale.

Proiectul va oferi alternative viabile de acces în Zona Metropolitană a județului, fiind de maximă importanță, mai ales în contextul realizării viitorului Spital Regional de Urgență Iași, planificat a fi construit în zona Moara de Vânt.”, a declarat Maricel Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here