Actorii Naționalului ieșean ACUZĂ: „Suntem umiliți, conducerea nu are niciun fel de strategie!”

O parte dintre actorii Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi au susținut, miercuri, o conferință de presă în care au vorbit despre nemulțumirile lor: faptul că nu există o strategie în alegerea repertoriului şi că instituţia nu participă la festivaluri internaţionale.

 

Aceștia au trimis și un memoriu Ministerului Culturii în care sunt reclamate slabele performanţe ale conducerii instituţiei.

 

În memoriu se arata că: „în nenumărate rânduri, în cadrul repetiţiilor, a vizionărilor de spectacole şi chiar a premierelor suntem umiliţi de prezenţa, sub influenţa alcoolului, a contabilei şefe, care se intitulează director economic în programele de sală şi nu numai. Deşi am sesizat managerului general aceste situaţii neplăcute, jenante şi lipsite de respect pentru munca noastră, nu s-a luat nici o atitudine. Considerăm aceste fapte deosebit de grave pentru imaginea teatrului şi a actorilor, iar lipsa de atitudine a managerului general este reprobabilă. Acestea sunt doar câteva, din multele probleme ce nu-şi mai regăsesc rezolvarea în teatrul nostru. Efectul lor a provocat o fracturare a trupei şi o atmosferă tensionată continuă”.

 

În replică, directorul Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, Cristian Hadji-Culea a precizat că nu-şi poate înainta demisia din funcţie deoarece este interimar şi nu va răspunde unor acuzații verbale, făcute într-o conferinţă de presă.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here