Actorii, #Demnitatea şi reptilicenii

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Car’va’s’zică, actorii dă la Bucureşti, în frunte cu telenovelisticoidul & mediocrul Mihai Călin, a ieşitără la protest, soro, mamiţo, maşer, că fi’n’că guvernul a tăiatără dîn banii pentru spectacole şi alte culturălii de stat. Rezon, monşer, că fi’n’că mediocritatea culturalnică de stat e sfîntă, ca Co’stituţia !

Prin urmare, o serie di entelectoali artistici & artisticofili di la Iaşi o ieşit #ŞîEi la un protestuţ, în Piaţa Unirii, că doar nu se poate pentru ca să rămîie ei de căruţă. Căruţa civică & culturalnică, monşer, evidamente.

Dăcît că rafinaţii & civicii protestăcioşi de pe Bahlui au uitat iar, dincolo de obtuzitatea guvernului dăncilez, nişte cestiuni evidente din ograda actorimii ieşene , cronice ca o tuberculoză cu dungi cancerigene.

Am mai scris-o de nu ştiu cîte ori, da’ o repet : cînd actorii ieşeni tac, ca suinul în păpuşoi, vizavi de mizeria pietrificată din fruntea dorsală a Teatrului Naţional Iaşi, şi se agită doar cînd e vorba de banii din buzunarele lor, cît respect şi cîtă solidaritate merită  ?

Cînd o maimuţă beată, bipedă şi cu funcţie de conducere, vociferează ultra-greţos la repetiţiile generale şi la premiere, iar turma actoricească tace, cît respect merită acea turmă ?

” A se slăbi „, precum a zis cel mai celebru director de teatru naţional. Cînd ăţi fi actori, nu paiaţe, mai vorbim, tovarăşi funcţionari teatrali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here