Gheşefturile dragniste, evreii dubioşi iohannici şi oile bipede romîneze

– despre cel mai recent episod din serialul „Jnapan contra Constipan ” –

Nu e nici un dubiu, pentru orice om cu mintea în regulă : faza cu mutarea ambasadei romîneze de la Tel Aviv la Ierusalim e doar o mişcare riscantă a lui Dragnea, în încercarea de a face o poză mai convenabilă cu semi-dobitocul Trump, prin intermediul nodului de putere israelian. În logica războiului politic romînezo-romînez, restul sînt detalii colaterale, chiar dacă foarte importante : mizeriile criminale ale ocupanţilor israelieni în teritoriile palestiniene, poziţia turmei dezlînate numite UE, faptul că Dragnea promite negustorilor israelieni doar pielea ursului din ambasadă etc. ” După mine, potopul !”, asta pare deviza de mistreţ cu spatele la zid a căpitanului de judeţ, ajuns mini-ludovic de Teleorman y Bucarest.

Ok, am stabilit deci că Dragnea e ” băiatul rău „. Cum a reacţionat însă ” ză gud gai „, Beatmanul de Sibiu Iohannis ? Ca un semi-idiot. Cu o cadenţă de tragere mult mai mică decît mitraliera cu tîmpenii de tip Trump, dar cu acelaşi efect. Fiindcă a spune că formula ” înţelegeri secrete cu evrei ” e doar o balegă verbală involuntară e ca şi cum ai scuza aflarea pe scaunul de pilot militar a unui berbec castrat, care umple de behăieli şi de măsline dorsale spaţiul din jurul manşei şi al instrumentelor de zbor.

Nu, ” înţelegeri secrete cu evrei ” nu e un accident, e un simptom. Fiindcă arată celor care mai aveau nevoie de dovezi cine e, de fapt, marea speranţă Klaus Werner Iohannis, mîntuitorul democraţiei romîneze : un cvasi-prostănac ” de partid şi de stat „. Un papagal care îşi anulează ori îşi reduce drastic, prin trei vorbe, o mulţime de avantaje : cel intern, elementar, din cazul ” Dragnea, Israel, ambasadă „, cel din relaţia cu SUA, cel din relaţia cu cercurile evreieşti influente etc.

Dacă Iohannis ar fi doar ginerele lacom al unui cojocar bogat din Sibiu, am putea spune lejer ” Să se spele pe cap cu baligile lui verbale „. Problema gravă e că dl profesor Iohannis e preşedintele Romîniei, comandantul suprem al armatei, preşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, principalul reprezentant al Romîniei în relaţiile externe etc. Deci mizeria provocată de balegile lui verbale cade peste noi, cetăţenii simpli.

Aaa, mai e ceva berbecul castrat Iohannis : speranţa a milioane de romîni în victoria asupra ” satanei roşii „, pesediste. Iar asta mi se pare chiar mai grav decît funcţiile lui oficiale. Dacă ” mîntuitorul ” democraţiei romîneze e aşa de idiot, asta spune destul şi despre milioanele lui de votanţi. Şi despre viitorul Romîniei. Desigur, e vorba de milioanele de votanţi mai bune decît ălelalte, alea nasoale, pesediste, putiniste, primitiviste ş.a.m.d. Nuu … ?

Însă poate doar mi s-a părut că dl prezident ar fi aşa. Sau poate că eu am inventat toate astea, fiind plătit cu ruble kremlineze, cum ne tot repetă turmele şi haitele de tăpălagi, ieşite din mantaua cu adevărat putinistă a generalului Coldea. Dar, serios vorbind, la ce v-aţi aştepta din partea unui semi-idiot lacom, care s-a declarat oficial, dar în mod ilegal, moştenitor al organizaţiei germane pro-hitleriste din Romînia anilor ’40 ?

A crede că o balegă cu accent nemţesc e soluţia pentru a scăpa de mizeria neaoşistă e un soi de şamanism balcanic şi sinucigaş, cu tentă africană. De asta n-am scris ” romîn,  ci ” romînez „. Fiindcă rimează cu ” congolez „.

Lucian Postu

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here