Washingtoscova nu crede în lacrimi cleioase

despre balta mîloasă de după gardul cu dinți de sperietoare kremlineză

 

Acum ceva ani, înainte de niște alegeri prezidențiale, Mircea Geoană a fost în două vizite ” secrete ” la Moscova, ca șef al PSD. Cu avionul oligarhului penal Vîntu, zice-se.

Deci propagandiștii ăia buni, bio, patrioți și civili ne-au tot spus, după asta, că Geoană e omul Moscovei, la pachet cu partidul lui de mafioți pro-ruși. PSD – ciuma roșie, cum ar veni.

Același Mircea Geoană e, de ieri-alaltăieri, al doilea om în ierarhia oficială a NATO. Rezultă, conform trompetelor cleioase ale propagandei bune, bio, patriotice, că Putin are un om al lui în fruntea alianței militare a Vestului inamic.

Groaznic ! Înfiorător ! Apocaliptic ! Vine sfîrșitul lumii, ori cel puțin Al Treilea Război Mondial ! Lăsați aparatele radio deschise, urmează alarme aeriene și muzică patriotică !

Lăsînd la o parte sarcasmul ( plătit de ruși, cum altfel … ), pun și eu o întrebare de om al Moscovei : cîți propagandiști din ăia buni, bio, patrioți și civili ați auzit să-și ia înapoi vorbele grele, prin care îl făceau pe Geoană trădător ? Nu, nu să își ceară scuze, dar măcar să recunoască, deschis, că au greșit. Public, la fel cum tot public a fost și șuvoiul de rahat patriotic și euro-atlantic, aruncat ani la rînd în capul lui Geoană.

Nu, nu sînt deloc fan al fostului președinte PSD-ist. Cînd l-am prins în vizor, ca jurnalist, l-am făcut de comandă, public, direct, de nu mai știau alde Ion Solcanu și Gigi Nichita cum să-l scoată mai repede din bătaia de joc a vorbelor mele. Dar n-am crezut / zis / scris niciodată că Geoană e omul rușilor. Fiindcă am știut că a fost mereu ceea ce e și acum : un tip cu o anume doză de bun simț, un diplomat decent și un politician de pluș. Un ornament simpatic pentru draperiile după care se hotărăsc lucrurile importante.

Acum, ,, omul rușilor ,, e numărul 2 în conducerea NATO. Cînd mai auziți deci zgherătele jegoase cu ” oamenii Moscovei „ , emise de lătrăii agresivi de diferite culori, puteți răspunde cu un îndemn rusesc înspre zona inghinală : ” Pașol ! „.

Da, Rusia rămîne periculoasă, agresivă și perfidă. Dar asta nu face gem din rahatul aruncat în ventilator, cu avînt patriotic și liste de plată lunare.

Pașol, deci, limbrici lătrători ai intestinelor statale. La pachet cu turmele agresive de patrioți civici & #rezistenți. Sau poate scrieți, toți, cîte un denunț, plus un memoriu de protest civic, contra noului secretar general-adjunct al NATO ?

Vperiod, tovarăși limbrici mentali ! Go, go, turme civice ! Patria ,, apriorică ,, și posteriorică așteaptă s-o salvați, din nou.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here