VIDEO O bătrânică descoperit că icoana veche din bucătărie valorează 27 milioane de dolari 

O bunicuță din Compiègne, Franța, a descoperit în mod accidental că icoana veche din bucătăria ei este, de fapt, o capodoperă pierdută numită „Hristos Batjocorit”, creată de celebrul pictor italian Cimabue, cunoscut și sub numele de Chenni di Pepo. Icoana, cu dimensiunile de 25 pe 20 cm și datată din 1280, a fost vândută la licitație pentru aproximativ 27 de milioane de dolari. Cu toate acestea, guvernul francez a declarat-o „comoară națională” și a interzis scoaterea ei din țară.

Ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak, a anunțat că guvernul a achiziționat tabloul de la câștigătorul licitației și intenționează să-l transfere la muzeul Luvru pentru depozitare și expunere. Laurence de Carre, directorul muzeului Luvru, a confirmat că această capodoperă va fi prezentată în cadrul unei expoziții programate pentru deschidere în 2025.

Cimabue este un artist italian și maestru al mozaicurilor, reprezentând școala florentină din perioada Duecento târzie. El este considerat o figură-cheie în arta italiană și a avut o influență semnificativă în perioada de tranziție dintre stilurile bizantin și gotic. Descoperirea acestei icoane pierdute aduce la lumină o parte importantă a istoriei artei și este recunoscută ca un eveniment semnificativ în lumea artistică și culturală.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here