VICTORIE URIAȘĂ în Parlament: Legea împotriva dobânzilor EXCESIVE a fost adoptată

Vești bune pentru români. Băncile nu vor mai putea majora dobânzile la credite după bunul lor plac. Totul a fost reglementat prin lege, în plină stare de urgență.

„INCA O VICTORIE URIAȘĂ PENTRU ROMANII CU CREDITE LA BANCI SI IFN-uri!!!

Astazi, in Camera Deputatilor, cameră decizionala, s-a votat cea mai importantă lege din pachetul de legi „anti-camatarie”, Legea impotriva dobânzilor excesive.

Asadar, asemeni majoritatii tarilor din UE, bancile si IFN-urile NU mai pot practica ce dobanzi vor! Legea se aplica SI CREDITELOR IN DERULARE si prevede:

1. Pentru creditele ipotecare, DAE nu poate fi mai mare decat dobanda de referință a BNR +2%;

2.Pentru creditele de consum, DAE nu va depăși dobanda de referință a BNR +15%;

3.Pentru creditele se consum mai mici de 15.000 lei, suma totala de rambursat nu va putea depasi dublul sumei imprumutate.

Ca sa fie limpede, punem capat dobanzilor astronomice practicate de unele IFN-uri si redam dreptul la o viață decenta, atat celor care au astazi contracte de imprumut, cat si celor care se vor imprumuta in viitor!

Ca de obicei, cand e vorba de legi in favoarea oamenilor, care ating intersele sistemului bancar, PNL si USR sunt împotrivă!!! Justificarea cu piata libera e doar pentru fraieri, tinand cont ca mojoritatea țărilor din UE au plafonat dobânzile!

Sper sa aiba minte sa nu o atace si pe asta la CCR! Nu ar face decat sa prelungeasca chinul oamenilor…”, scrie Daniel Zamfir pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here