Fleoșticiuc, ca-cablu-n glod

Pesedachele-șef al celor trii trandașiri din municip’u’ Iaș’, băietanu’ zis Marius Ostaficiuc, pare hotărît să se facă de cacao pîn’ la jenunchi. Cacao sau alte umpluturi turcești de cozonac.

Zilele trecute, gazeta hrițaco-lăzească i-a arătat pisica lui Fleoșticiuc, în serial, la rubrica de zvonuri, publicînd numărul de înregistrare al unui contract dubios , semnat de părinții titănașului pesedist.

Contractul aducea în ograda părinților băietanului trandașiros ( doi pensionari modești ) un apartament de lux, într-un bloc construit în mod dubios, taman de omul care stă în spatele principalei trompete propagandistico-jurnalistice a primarului Chirica. Dacă înțelegeți cum vine asta …

De ce-or fi plantat hrițacii grenada la rubrica de zvonuri și hlizeală ieftină ? Treaba lor cu mama lor. Da’ că Fleoșticiucul pesedist le-a răspuns cu o epistolie serioasă, trimisă la redacție, asta chiar că e de tot rîsul. Cum sînt și dumele lui vizavi de manevra cu contractul babacilor, dume de doi lei, de care hrițacii și-au bătut joc la greu, la aceeași rubrică de făcut panaramă.

Băi, Mar’usică-treabă-mică, era clar că nu ești tu vreo iminență cenușie ( doar dăcît cafenie ), da’ chiar așa fraier cu pene să fii, bă-băiatule …? Mă rog, știm că la școala profesională di ielectrișieni, undi ai învațat s’ cari volți cu caldarea, nu erau ș’ ore di evitat călcatu’ în baliji  sau producerea lor. Da’ chiar așa papagal s’ hii, bree, șefule di tur la moara di vînturi ?

Ca s’ prișechi di ci ai reacționat ca fraieru’ Bulărgii : răspunzînd serios & constipat la niște textușoare di la o rubrică di bîrfe, ai făcut ca un fante di mahala, care cheamă poliția fiindcă rîd copchii di iel, pi după garduri. Plus că ai dat încă un motiv să rîdă iar lumea de tine, ca de Haplea pesedistu’. De păstrarea în vitrină a borcanului cu cacao penală nu mai zic.

Pe scurt, că închidem mustăria : Fleoșticiuce, iar ai încurcat volții cu dezinvolții. Și jmecheria ieftină cu sinapsele.

Nț, sinapsele nu-s prize di aistea noi. Îs dăcît ștechere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here