Valeriu Gafencu, sfîntul meu personal

despre sanitari toxici, necrofili oficiali şi numele Răului 

 

Sînt ateu de cînd mă ştiu, şi nu cred că sînt şanse prea mari să fiu altfel. N-am fost niciodată fan al lui Corneliu Zelea-Codreanu sau al organizaţiilor de tipul Mişcării Legionare. Dimpotrivă. Însă dincolo de aceste incompatilibilități structurale. cred că şi Codreanu şi mişcarea lui au parte de o diabolizare excesivă, incorectă şi contra-productivă, din punctul de vedere al intereselor democraţiei romîneşti şi al unei analize oneste, sine ira et studio.

Dar asta e altă discuţie. Am amintit de lucrurile acestea doar pentru a lămuri clar, inclusiv pentru parșivii de serviciu, poziţia de pe care vreau să spun cîteva vorbe despre un mort mult prea scuipat, în ultima vreme, de tot felul de lefegii cleioşi, slinoşi şi cu pretenţii de procurori ai poporului . Mulţi dintre ei cu leafă de la buget . Al statului romînez, bugetul, cel puţin în cazul unor caiafi ca Al. Florian şi Adrian Cioflîncă. Dar și al altora ca ei – neo-tovarăşi cu funcţii şi lefuri babane de la stat, care vin de mulţi ani în faţa prostimii care îi plăteşte, scuipînd, cu tupeu dezgustător, o binecuvîntare indirectă şi grotescă a crimelor regimului comunist .

Fiindcă despre asta e vorba, atunci cînd tovarăşii procurori ştiinţifici & de stat Florian, Cioflîncă & Co ne spun că un om ca Valeriu Gafencu e un criminal odios, a cărui amintire merită acoperită de ruşine . Despre mizerie toxică e vorba, atunci cînd nişte scursuri morale ne latră, din capul mesei, pe banii noştri, ce corectă era justiţia unui regim declarat , oficial, drept ” ilegitim şi criminal „ . Ori poate s-o fi anulat celebrul & oficialul ,, raport Tismănenau ,, , și  noi, ăștia de la țară, n-am aflat …?

Tupeul florieno-cioflîncilor e monstruos de grotesc. Pe de o parte, ei recunosc că regimurile lui Antonescu şi cel comunist au fost dictatoriale, iar justiţia lor n-a fost deloc una independentă, ci comandată politic. Cu toate astea, caiafii băloşi ne latră că Valeriu Gafencu a fost condamnat pe drept de justiţia antonesciană şi de cea comunistă, deci putem scuipa în voie pe mormîntul lui .

Dar, de fapt, ce crime a comis acest odios bandit, numit Valeriu Gafencu ? Pe cine a omorit el ? Unde a pus bombe ? Pe cine a rănit ? Pe cine a schilodit , bătut, scuipat, înjurat ?

Pe nimeni. Iar asta n-o spune doar cartea răposatului Paul Miron, băiatul de liceu arestat odată cu Valeriu Gafencu, în viile de la marginea Iaşului, în timp ce spuneau o rugăciune, înaintea unei mese pe cîmp. Admit, bătrînul profesor de la Freiburg putea fi subiectiv faţă de un episod din tinereţea lui . Deşi mărturiile lui sînt impresionante și mai mult decît plauzibile .

Însă exact asta ne spune şi sentinţa justiţiei regimului de dictatură a lui Antonescu, sentinţă fluturată cleios de florieno-cioflînci : Valeriu Gafencu n-a omorît pe nimeni, n-a pus nici o bombă, n-a rănit pe nimeni, n-a bătut pe nimeni, n-a scuipat pe nimeni, n-a înjurat pe nimeni . Pur şi simplu, el n-a fost de acord cu un regim politic de dictatură  militară şi a avut o funcţie de conducere, locală, în organizaţia de tineret a Mişcării Legionare . Iar sentinţa justiţiei dictatoriale a lui Antonescu a fost dusă mai departe de justiţia regimului stalinist de ocupaţie,  condus de Partidul Comunist Romîn .

Dacă ați venit ieri de pe Marte : Partidul Comunist Romîn a fost , multe zeci de ani, o organizaţie trădătoare, impusă la conducerea ţării, în 1944, prin forţă armată, de o putere străină – URSS . Apoi, după decenii de trădare, a rămas doar o organizaţie dictatorială . Care a făcut un rău enorm Romîniei, de zeci de ori mai mult decît Mişcarea Legionară .

Înainte de 1990, Mihai-Răzvan Ungureanu a avut o funcţie importantă în conducerea naţională a organizaţiei de tineret a Partidului Comunist Romîn . După 1990, în Romînia democrată, M. R. Ungureanu a fost secretar de stat în  Ministerul de Externe, ministru de externe, director al serviciului de spionaj, SIE, senator, consilier prezidenţial . Apoi din nou director al SIE. Şi tuturor li se pare că asta e în regulă . Dar pentru o funcţie mult mai mică în Mişcarea Legionară, şi pentru condamnări politice, pronunţate de două justiţii dictatoriale, unora li se pare în regulă ca Valeriu Gafencu să fie considerat un criminal și scuipat chiar şi după moarte . Şi condamnat încă o dată, în frumoasa noastră democraţie, de nişte pseudo-procurori greţoşi , care n-au nici o ruşine să se ţină de mînă cu călăii stalinişti .

Despre asta e vorba. Iar gestul făcut de antisemitul Valeriu Gafencu în închisoare, de a-şi ceda medicamentele salvatoare  unui coleg de celulă , celebrul pastor protestant Richard Wurmbrand, evreu de origine, îl puteţi socoti, asemeni scursurilor lătrătoare de tip Cioflîncă, doar o legendă legionară, o ipoteză neprobată . În timp ce, evident, crimele înfiorătoare ale banditului Gafencu sînt indubitabile şi trebuie băgate în mintea tuturor, a tinerilor mai ales .

Nefiind creştin, iert doar atunci cînd raţiunea îmi spune că e cazul . Aşa că le urez tuturor scursurilor floriano-cioflîncice să le iasă pe nas ( şi pe unde le-or mai ieşi ) arginţii cleioşi pentru care vomează mizerii despre oameni ca Valeriu Gafencu . Da, aceşti caiafi greţoşi fac exact lucrul cancerigen despre care ne spunea Hanna Arendt : banalizează Răul . Agitînd spectrul unui virus deja vaccinat, ei perpetuează de fapt, în mod perfid, un virus viu, care încă produce efecte grave . Da, neo-tovarășii komisari politici ne sperie cu poliomielita, dar ajută , de fapt, SIDA . Cheamă poliția ca să-i aresteze pe criminalii legionari de operetă, ori ca să dea jos crucile simbolice ale unor oameni decenți, acuzați mizerabil de crime închipuite, în timp ce comunismul face încă ravagii reale în mintea romînilor și în viața lor zilnică.

Despre asta e vorba : de sanitarii & procurorii murdari pe mîini şi pe pîini, care ne fac reguli, ne țin lecții severe și predici ritoase. Și ne dau amenzi, cu nesimțire și spume la gură. Deși unii dintre șefii acestei haite de neo-komisari politici, precum Al. Florian sau Radu Ioanid, au fost propagandiști zeloși ai dictaturii comuniste.. Adică ai regimului declarat oficial, în Parlamentul Romîniei, ca ,, ilegitim și criminal ,, .

Dar, precum a zis un învăţător din Galileea, ajunge zilei răutatea ei . Pe lîngă prilejul de a celebra unirea din ‘859, 24 ianuarie a fost și ziua de naștere a odiosului criminal legionar născut în Sîngereii Basarabiei. Prin urmare, aşa ateu cum sînt, o să-mi fac o cruce, în gînd, în amintirea sfîntului meu personal – dreptul întru pomenire Valeriu Gafencu . Şi a tuturor celor ca el .

Cine are ceva împotrivă, să poftească în ogradă și să vorbească . Precum v-am zis, nu prea sînt dus la biserică. Și nici n-am de gînd .

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here