Vaccinărie de cumetrie liberală, cu sos de epoleți maro

despre șmenăriile covidice pe bază de cașchete din alea bune, bio, ca pe vremea lui Ceaușescu

 

Dacă vreți să vă vaccinați mai repede anti-COVID 19, adică peste rînd, pe ușa din spate, e simplu : găsiți-vă un cumătru, un văr de-al șaptelea, un viitor cumnat cu uniformă militară sau semi-militară. Pompier, polițai, agent secret sau agent termic, arafat-adjutant sau valer-gheorghiț cu trei stele de grăsime, nu contează. Principalul e să vă descoperiți o rudenie cu iz de ceva militărie, securitărie, polițărie & Co. Că doar ăștia ne apără de toate relele, deci trebuie ținuți ca o’ole de struț polar, în puf de pinguin și de lebădă. Ei și toate neamurile lor, pînă la al șaptelea. Sau de șapte ori cîte șapte, ca-n Biblie, ca să fim siguri că avem grijă cum trebuie de salvatorii patriei.

Cam așa reiese din scandalul cu neamurile de cașchetari în uniformă, vaccinate înaintea prostimii fără cuscri la Statul Major General al Șezuturilor Militare și Militaroidoase. Există adică o hîrtie oficială & guvernamentală în chestiunea asta, chiar dacă buimacul marionet & prim-ministru Cîțu n-are habar de ea, deși cică a aprobat-o. Dar nu e nici o mirare : dacă n-are legătură cu vreun atac speculativ contra monedei naționale a Romîniei ( by Florinel-finanțistul-minciune ) e și normal că-Cîțu nu e interesat.

Guttu-vă-n abend cu toată milităroșeala voastră mega-ieftină, 95% creiere gușate și paraziți intestinali ai bugetului de stat ! N-ajungea că un contabil de poliție, un bucătar de regiment sau un izmănar de la SRI erau considerați la fel de îndreptățiți ca aceia care chiar sînt polițiști, militari sau prinzători de spioni. Asta ca să nu mai vorbim de calitatea profesională a celor amintiți. Acum, grație reziduurilor politice & mentale  de la putere, liberal-useristo-udemeriste, și neamurile pseudo-gardienilor patriei au patalama oficială de intrat în față, la rîndul pentru vaccinarea anti-COVID 19.

Ca în orice țară semi-putinistă, dar cu pretenții democratice, marionetele din tridentul bont PNL-USR-UDMR fac exact ceea ce au făcut toți predecesorii lor de la putere, indiferent dacă au fost PSD-iști sau CDR-iști : pupă în dos ” structurile de forță ” , care acum conduc în mod real, anti-constituțional și toxic Romînia, într-un mod care, pe vremea ultra-blamatului Ion Iliescu, era absolut de neconceput.

Da, dincolo de toate bălmăjelile lansate de la vîrful mizeriei liberal-guvernamentale, în tentativa de a ascunde sub preș balega ditamai elefantului din sufragerie, concluzia e clară și veche : la fel ca pe vremea dictaturii comuniste, și în presupusa democrație romîneză de azi tot neo-securiștii, neo-milițienii etc sînt privilegiați, fiindcă pe ei se sprijină micii neo-ceaușești temporari. Singura și esențiala deosebire față de vremurile comuniste e că acum neo-securiștii, ajutați de restul cașchetarilor în uniformă de stat, îi manevrează pe neo-ceaușeștii de buzunar. În rest, nimic nou, totul e așa cum am tot zis – ca în vechea lozincă ne-oficială din vremea Anei Pauker, veșnic valabilă, doar că s-au schimbat ambalajele : Ceaușescu, nu fi trist, / Secu’ merge înainte, prin ciomagul NATO-ist.

E și normal, doar ne-a zis-o milițianul-șef nr 1 al patriei & PNL-ului, ministrul Bode. James Bonde. Sau Blonde, mai degrabă. Avem dujmani peste tot în jurul nostru, a zis tovarășul ministru al miliției, deci nu-i deloc ok ca acești dujmani care ne înconjoară să afle unde și cînd se vaccinează apărătorii patriei și cumetrii lor. Vă daț’ sama … ? Mai rămîne doar ca spionii ăia să afle și rețeta secretă a pălincii de Zalău, sau mărimea pantofilor & IQ-ului ministerial … și gata, ne-am dus pendulii de zestre, cu totul.

Ieri am vorbit cu două rude, ambele operate de cancer. S-au vaccinat anti-COVID 19 fiindcă au avut noroc, ca la zaruri : o consultație la medicul de familie, exact cînd la cabinetul respectiv venise vaccinul ; un copil priceput la umblat pe internet și foarte insistent, în încercarea de a-și programa părintele pentru vaccinare. Nici vorbă ( așa cum credeam eu, în naivitatea mea de fraier nematurizat ), de vreun program guvernamental special de vaccinare a pacienților cu cancer, coordonat de clinicile oncologice. De la una din cele două rude am aflat și de un alt caz : cineva de la țară , din județul Vaslui, care face chimioterapie, avînd cancer în stadiu avansat, iar medicul de familie îi tot spune că încă nu există o programare și pentru el.

Dar, de fapt, la ce-i mai trebuie patriei și ăștia, cu cancerul lor, mai ales dacă-s de la țară, ba încă și din nenorocitul ăla de județ numit Vaslui ? Țara are nevoie de securiști și de milițieni, nu de bolnavi de cancer sau de pensionari, care consumă o grămadă de bani de la buget și nu produc nimic. Doar bătăi de cap pentru tovarășii conducători, care trebuie să-și piardă timpul cu asemenea chestii secundare, în loc să se gîndească la probleme strategice, globale.

În rest e bine, nu ca în Rusia, cu kaghebiștii ăia a’ lu’ Putin, fi-r-ar el a’ dracu’ cu propaganda lui … Trăiască deci tovarășul Klaus Iohanis și fidela lui tovarășă, Ludovic Orban ! În trei ani, și restul zile, vin și dozele civile.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here