Vacanţa de iarnă s-ar putea prelungi. Profesorii ameninţă cu o nouă grevă

Sindicatele profesorilor amenință cu o nouă grevă în ianuarie dacă Guvernul nu respectă promisiunile de majorare a salariilor începând cu 1 ianuarie, așa cum s-a convenit în vara anului trecut. Negocierile au avut loc astăzi la Ministerul Educației, focalizându-se pe coeficienți și grila de salarizare în învățământ.

Sindicatele urmăresc ca salariile profesorilor debutanți să fie aliniate cu salariul mediu brut pe țară, respectiv în jurul sumei de 6.800 de lei, conform promisiunilor anterioare. O problemă semnificativă se ridică în privința salariilor directorilor școlari, care pot fi mai mici decât cele ale profesorilor sau învățătorilor.

Directori de școli au raportat salarii cu 1.000 sau 1.500 de lei mai mici decât colegii de la catedră, subliniind că această situație nu poate fi susținută mult timp. Sindicatele au anunțat intenția de a declanșa o grevă în ianuarie, în condițiile în care Guvernul nu își respectă angajamentele.

În contrast, părinții exprimă rezerve cu privire la susținerea unei noi greve în sistemul de învățământ. Ei argumentează că există deja numeroase lacune și zile libere în rândul elevilor și că o grevă suplimentară ar putea afecta negativ calitatea educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here