USR acuză că o firmă anchetată de DIICOT s-a mufat la modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia

Deputatul USR Cristina Rizea spune că o firmă anchetată de DIICOT într-un dosar în care apar și membri PSD a câștigat licitația studiului de fezabilitate pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia.

„Pe 30 decembrie, CFR a anunțat câștigătorul licitației pentru studiul de fezabilitate al proiectului de modernizare a căii ferate Constanța-Mangalia. (…) Licitația a fost câștigată de o firmă cu legături politice vechi, cunoscută de-a lungul anilor pentru studiile de fezabilitate făcute și refăcute pe bani buni, publici, majoritatea fără finalizare. Mai mult decât atât, numele său, alături de cel al unor membri PSD apare intr-un dosar din 2014 instrumentat de DIICOT care privește tocmai fraudarea CFR. Prejudiciul estimat de procurori: 34 milioane de lei. În cazul de față pentru Constanța-Mangalia, valoarea estimată a contractului era de 12 milioane de lei. Cum singurul criteriu al licitațiilor publice în România este prețul mic, firma câștigătoare a licitat 7,7 milioane de lei”, a scris deputata de Constanța.

„Acum rămâne de văzut dacă peste 9 luni când este termenul de finalizare al contractului, vom avea un studiu de fezabilitate după care să se poată demara lucrările de modernizare și mai ales fără alte suplimentari de costuri la contract. Vom monitoriza acest proiect pentru că ar fi păcat ca un lucru bun și necesar comunității pentru care ni-l dorim cu toții și pentru care Ministerul Transporturilor condus de Cătălin Drulă a lucrat intens, să fie acum pierdut pe filiera tradițională a combinațiilor #monstruoaseicoalitii”, a adăugat aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here