S-A AFLAT care sunt SECRETELE longevității familiei regale britanice: MAJORITATEA românilor NU țin cont de ele

Membrii Familiei Regale britanice trăiesc în medie cu 26 de ani mai mult decât „supușii” lor. Secretul longevității este o moștenire genetică bună, dar și accesul la îngrijiri selecte, analize preventive și o alimentație de calitate. Potrivit unui studiu, membrii Familiei Regale britanice trăiesc în medie cu 26 de ani mai mult decât alții. Prințul Filip avea aproape 100 de ani când a murit, mama Elisabetei avea 101 ani, în timp ce regina, la 95 de ani, a depășit cu peste zece ani speranța de viață a femeilor britanice, scrie Mediafax.

Potrivit unei cercetări efectuate de profesorul Les Mayhew pentru International Longevity Centre , o organizație caritabilă cu sediul la Londra, și Bayes Business School, una dintre cele mai bune universități din Marea Britanie, doar 100.000 dintre britani, dintr-o populație totală de 68,5 milioane de locuitori, sunt mai în vârstă decât Elisabeta a II-a, conform „La Repubblica”.

În termeni procentuali, asta înseamnă că pentru fiecare membru al familiei regale care ajunge la 100 de ani, cetățeanul mediu are o speranță de viață de 74 de ani, adică trăiește cu 26 de ani mai puțin. Potrivit autorilor studiului, acest lucru se datorează geneticii: mama Elisabetei a trăit până la vârsta de 101 ani și multe persoane din familia regală au trăit mult timp.

Dar există și alți factori, care sunt evidențiați și în comentariile cititorilor Daily Telegraph: familia Windsor este mult mai bogată decât alții și beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale. Între timp, un sondaj publicat în The Guardian arată că unul din patru cetățeni britanici se teme că nu are acces la tratamentul necesar din cauza crizei de finanțare și de personal din cadrul Serviciului Național de Sănătate. Alte motive invocate de cititori, pe un ton mai polemic: familia regală locuiește într-un castel, este servită și practic nu muncește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here