Unu plus una!?

Referendum. Din nou. 200,6 milioane lei. Cel puțin asta e suma vehiculată că ar trebui scoasă din teșchereaua statului pentru acestă trebușoară. Cam jumătate din banii ăștia au fost cheltuiți și pe un altul, cu ceva ani în urmă, consecutiv căruia o majoritate covărșitoare a ales ca forul legislativ să fie restrâns la 300 de parlamentari. Istoria recentă ne-a arătat că a fost o jalnică apă de ploaie, deoarece numărul aleșilor din cele două camere nu numai că nu s-a modificat, dar a crescut la un număr aproape dublu. Referendumul? Dă-l în mă-sa, oricum nu-i decizional.

Așadar, altă gușă ni se pregătește și acum. Într-o țara preponderent creștină, cu valori tradiționale ce se clintesc cu greu, facem un referendum ca să se modifice o definiție. Pentru ce-i ce simt românește soții sunt soțul și soția, este o valoare care se respectă și nu se votează. Altfel spus marea frică a momentului e că o să fie buluc de neveste purtătoare de penis și se strică și bruma de educație a pruncilor, care abia îi mai scoți din smartphoane și tablete, de-o să ajungem ca, virgulă canadezii, să avem prim ministru gay și o să ne râdă lumea. Că n-am ajuns de râs destul. Să cheltui sute de milioane ca să obții prin vot că unu plus una fac doi, scuzați-mă, dar e o tâmpenie. Gândiți-vă ce s-ar fi putut face cu banii ăștia sau ce ați fi făcut dumneavoastră cu ei, după ce v-ați fi luat casă, mașină, aranjat copiii și pus în bancă de zile negre. Sigur mai rămânea de vreo câteva scule medicale de ultimă generație pentru o seamă de spitale, ca să nu mai pomenesc de drumuri ce așteaptă o lopată de asfalt de prin 89 încoace.

Pe de altă parte, pe cine doare capul că doi masculi se iubesc într-un așa hal că nu mai pot să respire unu fără altul. E problema lor, spele-se pe cap. Că la țară nu pot să meargă, că-i stuchește lumea și nu mai pupă trai bun câte zile au. La oraș? Vă deranjează în vreun fel dacă în vreu apartament din Copou, doi masculi și-o trag cu abnegație, după ce unul din ei, denumit nevastă, a terminat de spălat vasele? Nu cred. Și atunci? Că or să apară în public și nu știu ce. Ei, bine, societatea are mecanismele ei de funcționare și un astfel de cuplu, bag mâna în foc, dacă se bășică sau fac pe nebunii și-o iau pe cocoașă de numa, numa. Știu destui părinți care la o astfel de axpunere în fața pruncilor proprii, lasă deoparte orice și-i face dispăruți la propriu.

Homosexuali sunt de când lumea și-n toată lumea. Problema nu-i că există, ci că încep să aibe voce. Una din pretenții fiind să aibă dreptul să adopte copii, pe lângă drepturile consacrate ale familiei tradiționale. Ce-i drept, control ginecologic nu am auzit să ceară. Bun. Și credeți că un referendum le va închide gura? Pe naiba. Altă apă de ploaie. Dar, de un lucru sunt însă sigur – cine ține la valorile acestui neam, știe ce înseamnă soți și nu face confuzii de gen.

Văru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here