Dacă voi nu mă vreți, eu mă vreau dincolo – faza pe municipiu

Nu ne mai miră deloc când auzim că nu știu care s-a pomenit cu un purcoi de bani europeni. E cât se poate de accesibil. Inventezi apa caldă care se răcește singură, tocmești pe cineva care știe europenește și treaba-i prună. Că după aceea, cum se cheltuie, e din alt film. Banii se duc, unde trebuie să se ducă și nimeni nu are ce spune. Pe cale de consecință n-o s-o întrebăm pe doamna Gavrilă ce-o să facă cu juma de milion de epuroi din proiectul aprobat. Că se știe. Cercul cunoștințelor cuprinse în organigramă e cel cunoscut, firmele partenere așișderea, că-s tot alea din preajma inspectoratului școalelor.

Dar când vine vorba de candidatura la șefia filialei municipale de partid, aici se schimbă calimera, pentru că am auzit cum că distinsa doamnă lănțișor pregătește o campanie strașnică. Și ne întrebăm pentru ce ar avea nevoie de bani? Să se deie de băut la membri? Să se tipărească buletine cu ștampila gata pusă?

N-avem știre, dar doamna este pregătită să atace fotoliul municipiului cu fulgi cu tot, cu promisiunea că n-o să deie extemporale grele și la teze o să lase să se copie și încă ceva. Ceea ce nu e rău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here