Un primar din Ţara Soarelui-Răsare crede că "sclavele sexuale" din Al Doilea Război Mondial… "erau o necesitate!"

Foto: Toru Hashimoto, primar Osaka

Un primar japonez a reuşit să atragă numeroase critici din partea ţărilor din zona asiatică, după ce a declarat că femeile forţate să se prostitueze în al Doilea Război Mondial erau o necesitate pentru ca militarii să se odihnească, scrie BBC, citat de gandul.info.

„Pentru ca militarii să rămână disciplinaţi, un astfel de sistem era necesar atunci. Soldaţii erau în pericol să-şi piardă vieţile în condiţiile în care gloanţele zburau precum ploaia şi vântul. Dacă vreţi ca ei să aibă parte de odihnă în asemenea situaţie, un sistem al femeilor de companie este necesar. Toată lumea înţelege asta”, a spus primarul oraşului Osaka, Toru Hashimoto, potrivit Daily Mail.

Declaraţia edilului a stârnit valuri în mediul politic internaţional, motiv pentru care miniştrii japonezi au încercat să se detaşeze de ea. Nici sud-coreenii şi chinezii nu au agreat cuvintele lui Hashimoto, oficialii exprimându-şi „profunda dezamăgire şi indignare”.

Potrivit sursei citate, aproximativ 200.000 de femei din teritoriile ocupate de Japonia în cel de-al Doilea Război Mondial au fost obligate să întreţină acte sexuale cu trupele miliatare, devenind sclave sexuale. Aceste femei proveneau, în mare parte, din China, Coreea de Sud, Filipine şi Indonezia.

Toru Hashimoto este co-fondatorul Partidului Japonez al Restaurării, prezent în Parlament, dar care nu face parte din guvern.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here