8 alimente sănătoase care nu trebuie să-ţi lipsească

Oamenii acordă din ce în ce mai multă atenţie unui stil de viaţă echilibrat din care nu lipsesc alimentele sănătoase şi sportul. Cu toate acestea, sunt multe alimente sănătoase care, dintr-un motiv sau altul, lipsesc din dietă. Iar când este vorba despre cumpărături, multe dintre aceste alimente sănătoase nu sunt trecute pe listă. Să consumi alimentele sănătoase care îţi plac este un lucru excelent, însă poate după ce vei citi această listă, propusă de site-ul sfatulparintilor.ro, vei începe să apreciezi şi alte produse sănătoase:

Sfecla

Sfecla la fel ca şi spanacul roşu furnizează o cantitate imensă de acid folic şi betaină. Ambele substanţe ajută la scăderea riscurilor de a dezvolta boli cardiovasculare. Sunt o mulţimte de reţete care vă învaţă cum să preparaţi sfecla picantă şi dulce.

Guava

Acest fruct conţine licopen, un antioxidant care luptă împotriva cancerului la prostată. De aceea, guava n-ar trebui să lipsească din dieta zilnică a niciunui bărbat. Fructul poate fi consumat în combinaţie cu roşii sau pepene verde. Sunt o mulţime de moduri în care poţi mânca acest fruct: crud, sub formă de suc sau în salată de fructe.

Varza

Varza poate fi consumată sub formă de salată, poate fi utilizată când faci sandwich ca să nu mai vorbim de o mulţime de reţete prin care această legumă poate fi preparată. Varza este o sursă excelentă pentru vitamine şi are numai 22 de calorii. Este o legumă foarte populară în Asia şi moderat populară în Europa. Varza este importantă, în special, pentru femei datorită conţinutului bogat în sulforafan, un compus care luptă împotriva cancerului la sân.

Scorţişoara

Utilizarea scorţişoarei este o modalitate excelentă de a reduce glicemia şi de a scădea riscul bolilor cardiovasculare. Pune puţină în cafea sau adăugă scorţişoară în mixul de dimineaţă de lapte şi cereale, nu doar că gustul va fi îmbunătăţit, însă şi sănătatea ta va avea de câştigat.

Iarba grasă

Iarba grasă este adesea considerată buruiană, însă conţine mai multă melatonină decât orice alte legume sau fructe. Acest antioxidant reduce riscul dezvoltării unor forme de cancer. Iarba grasă poate fi consumată sub formă de salată.

 Rodia

Poţi cumpăra fructul sau sucul de rodie – ambele sunt foarte sănătoase şi ajută la scăderea tensiunii arteriale. Rodia este o sursă excelentă de vitamina C şi, în plus, conţine multe minerale şi microelemente benefice sănătăţii. Este recomandabil să fie consumată în mod regulat.

 Semniţe de dovleac

Semniţele de dovleac nu sunt bune doar de Halloween, sunt o sursă nemaipomenită de antioxodanţi şi magneziu şi ajută la reducerea riscului de a dezvolta diverse forme de cancer. Ca să nu mai vorbim de gustul lor excelent.

 Prunele

Prunele sunt o altă sursă de hrană sănătoasă. Acidul clorogenic şi antioxidanţii care se găsesc în prune reduc riscul de cancer şi, totodată, sunt un medicament natural excelent împotriva constipaţiei. Tocmai de aceea este indicat să nu se exagereze cu consumul de prune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here