Un pic de fizică

Se știe (sau așa ar trebui) că un corp scufundat într-un lichid este împins de jos în sus cu o forță egală cu a greutății volumului de lichid dislocuit. Dacă e să aplicăm găselnița lui Arhimede, ce a lăsat ceva corijenți la vremea ei, în spațiul politic dintre cele șapte coline, ar trebui să considerăm filiala liberală un fel de lichid, hai să-i zicem ciorbă, în care a plonjat micul nostru edil și baron.

Judecând în cheia de mai sus, volumul lichidului dislocuit ar trebui să fie echivalent cu a lui Bodea, numai că nu bate. Omu are câteva kile în plus și e de altă categorie, ca fizic, dar nu și ca avere. Pentru că aici, dacă domnu candidat Chirica sărea cu tot cu averea la vedere, volumul dislocuit ar fi fost mult mai mare, prin urmare și dislocuiții mai numeroși, că deh, vorbim de volume.

Judecând după reacțiile din ultima vreme, se pare că proaspătul liberal a început să facă mișcări din coate, astfel că se profilează o nouă dislocuire, să nu rămână Arhimede cu vorba-n gură, nu de alta, dar fizica-i necesară în școală și la niște admiteri. Așa se face că domnu Timofciuc, consilier PNL în Celeul dirigintelui Chirica, a scos din arhiva-i personală o înregistrare pe care actualul primar ar dori-o ștearsă definitiv și din memoria celor ce-l ascultau. De ce?

Ei bine, înconjurat de jurnaliști, a afirmat că va trece la liberali când PNL își va transforma numele în PSD, el declarându-se cu mult avânt drept un social-democrat convins. Numai că realitatea zilelor noastre s-a pus de-a curmezișul traseului social democrat al primarului Chirica, scoțându-i la lumină și cravatele galbene și albastre, în încercarea de a propaga la nivel discret noua orientare.

Sigur, pe lângă legea grecului, invocată în analiza evenimentelor recente, se poate face referire și la zicala neaoșă cu caravana indiferentă la lătraul căinilor, pentru că altfel nu se explică evoluțiile pline de aplomb ale actualului edil, convins fiind că ieșenii uită repede, iar el trebuie să puncteze des.

Cu sala de sport nouă, cu cel mai fain stadion din Europa Centrală, de Est, de Vest și de pretutindeni, ca să nu mai vorbim de pasaje, străzi suspendate, calorifere de uscat zăpada și tot felul de proiecte cu lipici la neuronul contemporanilor, cam varză după invazia mediatică a virusului chinezesc.

Rămâne de văzut cum va juca rolul politicianului ce azi spune una și mâine se sucește, în condițiile în care majoritatea celor cu mintea în dotare refuză să se alăture unui astfel de individ.

Însă mult mai interesant va fi jocul electoratului actualului primar și baron, ce va trebui să susțină ceea ce nu place nimănui: ipocrizia, indolența, minciuna și altele descoperite în mandatul ce se apropie de final. E?

Numai de bine,
Văru’ Mitică

1 COMENTARIU

  1. Marea greseala penelista, racolarea de politicieni pesedisti. Se vede treaba ca nu mai exista oameni onesti in Romania si peneleul … a inceput sa-i caute prin pesede. Daca ar mai trai nenea Iancu, i-ar intreba pe pnl-isti. Amici, sunteti idioti? Doar va-ntreb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here