Un ONG cere in instanta anularea decoratiei primite de asistenta lui Marcel Vela, care a lucrat anterior in zona de „beauty”

Grupul civic Reset anunta, miercuri dimineata, ca a solicitat instantei sa anuleze ordinul prin care asistenta ministrului Afacerilor Interne, Gabriela Cenusa Siia, a fost decorata cu Medalia Nationala pentru Merit clasa a III-a, cu insemn pentru civili.

Reset a solicitat anterior Administratiei Prezidentiale sa retraga Medalia Nationala pentru Merit clasa a III-a, cu insemn pentru civili, doamnei Cenusa-Siia Madalina Gabriela, anunta ONG-ul, intr-o postare pe Facebook.

„Medalia a fost acordata in baza unei motivari/scrisori de recomandare a Ministerului de Interne, care trebuie sa contina meritele cu totul deosebite sau faptele stralucite si meritorii in serviciul statului roman pe care le-a realizat dna Cenusa-Siia.

Din informatiile aparute in spatiul public am aflat ca singurul merit si fapta stralucita a dnei Censusa este faptul ca este asistenta ministrului de Interne, Marcel Vela,” arata Reset.

ONG-ul mai precizeaza ca a adresat doua cereri in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, una catre Cancelaria Ordinelor (care a fost directionata catre MAI) si una catre Ministerul de Interne (care nu a raspuns inca).

„In fata acestor refuzuri de a ne furniza informatiile, am cerut in instanta anularea ordinului,” precizeaza Reset.

Controversele

Presedintele Klaus Iohannis a decorat marti, 1 decembrie, mai multi angajati ai Ministerului de Interne, sefi din politie sau din jandarmerie care au primit distictii si inaintari in grad. Decizia ministrului Vela de o nominaliza pe Gabriela Cenusa pentru Medalia Nationala Pentru Merit clasa a III-a, cu insemn pentru civili, a starnit un val de controverse. Multi se intreaba ce merite deosebite a avut aceasta tanara.

Printre cei care au reactionat referitor la acest eveniment este si politistul Marian Godina.

„Gabriela Cenusa a luat Ordinul si Medalia Nationala pentru Merit pentru rezultatele remarcabile obtinute in activitatea ei profesionala. Gabriela Madalina este din luna mai referent la cabinetul lui Vela.

A fost inainte consilier onorific si pe la Cultura, s-a ocupat intens de zona de beauty, de automobile si a avut si un internship de reporter de noapte la o televiziune.

‘In urma cu sapte ani vindeam detergent intr-un supermarket, dar o faceam cu pasiune, mereu mi-a placut sa fiu alaturi de oameni, printre ei si sa fiu de folos’, spunea Cenusa pentru o publicatie centrala”, scrie Marian Godina, pe pagina da de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here