Un metru și 15 minute

Telenovela primului metru de autostradă mai are puțin și se face epopee, nu prin impactul la public cât mai ales prin consecințe. Autorul, inițiatorul și celelalte…  susține sus și tare că a dat o mie de euro, cash, pentru a face acest metru.

Dar, un  kilometru are o mie de metri, iar la aritmetică simplă, ca să priceapă și executivul, ar ieși o mie de mii, adică zece la puterea șase, adică un milion de euro per kilometru de autostradă. Băi, ești nebun? Un mili …  Cuuum? Prietene, tai-o iute și scoate altceva, că strici piața. Auzi la el un milion de euroi …Pfaaaai! Băi, trăi-ț-ar familia lui matale, dar la alde Umbrărescu nu te gândești? Dar la nenea Echimov de la noi? Cum să trăiască cu un milion pe kilometru, băăă? Ești cu capu’?

Și s-a lăsat mai moale să nu facă valuri, mai cu seamă că omușteanu’, altminteri proprietar și practicant de MMA, s-o trezit c-o amendă destul de … , nu de alta, dar acum vede la modul concret cam cât costă metru de astfel de drum, când încep să se bage alți pe fir. Și ca să nu o mai deie cu mucii-n fasole, ideea cu metrul s-a modulat din condei și din primul metru s-o ajuns la … un sfert de ceas. De stat. Și într-o ritmicitate care să prindă la neuronul obosit s-a ales 15 martie, ora 15, 15 minute de protest prin stat.

Trecem peste faptul că 15 pică într-o vineri și la ora 15 elanul și abnegația contemporanilor noștri sunt la cotele apelor Dunării în vreme de secetă. Așa că … ce? Stăm 15 minute? Oricum le stăteam și rupeam ceasul din priviri să se facă de zi scurtă. Care-i chichirezul?

Dacă cineva crede că un sfert de ceas de stat, o să miște lucru la obiectiv, înseamnă că-i prost. O să vedeți că autostrada asta o să ne inunde urechile (mai ales cele din cap) și din partea partidoiului, și de la liberali, și de la pro, și de peste tot, c-o să ni se facă o lehamite, de n-o să mai vrem așa ceva-n veci.

Platforma centrală a politicii din Moldova va fi AUTOSTRADA. Cine nu pune pe lista cu „o să facem“ măcar câțiva centimetri de text cu autostrada, e pierdut. Nu-l alege nici dracu’, ptiu, Doamne iartă-mă!

De treaba asta, am impresia că s-o prins și junele dom primar de la noi, că săptămâna trecută o cam luat la mișto primul metru de autobandă (că așa se zice la Suceava) și-acuma are de gând s-o bată-n cap să face floare, de la orele 15,00 până la 15 și 15. Măi, să fie!

Acuma, dacă așa alege să facă politică edilul nostru, e problema domniei sale. Am înțeles faza cu nepotul Doinei Cornea, cu artificiile la funeraliile pesediștilor, dar să stai cu trenul de aterizare în două luntrii … cam jenibil.

Plus de asta, știm că a bătut palma cu Flutur și compania din zonă pentru propășirea regiunii. O fi făcut-o la mișto? În cazul ăsta sigur a luat o cazma pe spinare de la Flutur și a revenit la curentul perioadei. Halal!

Numai de bine!

Văru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here