Corb la corb n-arată chiloții

Nu știm ce se-ntâmplă îm urbea noastră, dar de câteva zile e plin de echipaje pe străzi, că nici pieton nu-i prea cușer să mergi, că-ndată te trezești tras pe dreapta. Aseară erau vreo trei prin Podu Roș la ridicat de carnete și cred că numărul lor era răspândit uniform pe harta municipiului, numai că noi n-avem treabă cu asta, e problema lor că n-au făcut planul.

Și poate nu ne-am fi băgat în seamă de misia lor, dar săptămîna trecută la un asemenea control egzecutat regulamentar inainte de pasarela de la Nicolina, s-o trezit tras pe dreapta … șăfu’ de la DGA. Adică din miile de mașini care urcă și coboară pasarela asta, taman pe mnealui l-a nimerit în insectar. Dom Cătălin s-o dat jos, o dat o geană de copoi, o văzut care-i treaba, s-o urcat în agregat, băgat a-ntâia, tras de volan stânga și p-aci ți-e drumul. Ehei, dar nenea echipajul s-a încoiat major și unde nu-mi pleacă sirene și țignale după dom Țibulcă … pe care l-o prins după pasarelă.

Vă dați seama că primu’  lucru pe care l-o văzut junele aghent Mihaiță, cu tot cu girofare, a fost legitimația de la DGA, pe care nea omul a scos-o ca pe-o platoșă înaintea dușmanului. Ăsta tânăr, mai neumblat prin lume, ce să facă? I-o dat drumu’. Numai că aici începe dansul. Ia încercați mneavoastră să plecați cu a-ntâia de pe loc, după ce aghentul v-o tras pe margine. Rămâneți și fără certificat de naștere!

Prin urmare dom Cătălin … purtați ceva ilegal în portofel. La o a doua judecată, ce fel de model etic oferiț’ matale pentru mai junii colegi de minister? La a treia, ați avut noroc că n-ați prins vreunul cu decretul în ADN, că sunau telefoanele ca la revoluție să vă scoată din brățări. Așa că, dom Cătălin, mai cu curaj, că de la un whisky mic nu se ia carnetu’, iar povestea cu aflatul în misiune merge la alde junele care v-o oprit după pasarelă. Se poate ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here