Un fost polițist a prezentat acte false să se angajeze la primărie

Florin Vornicu, un fost polițist care a activat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, a depus o serie de adeverințe false pentru a se angaja la Primăria Bârnova @ Culmea, acesta a vrut să devină polițist local cu acte false @ După ce a pierdut concursul, Vornicu a început să reclame pe toată lumea, pe primarul Mihai Balan, pe dezvoltatorii imobiliari

Un proverb românesc spune că unii nu-și văd bârna  din ochi dar sunt atenți la paiul din ochii altora. În comuna Bârnova, Florin Vornicu, fost polițist, acum pensionar reclamă pe  toată lumea, pe primarul Mihai Bălan, pe dezvoltatorii din comună în condițiile în care fostul angajat al IPJ ar trebui luat primul la întrebări de organele de cercetare penală pentru că a umblat cu falsuri în acte publice. Astfel, ca majoritatea polițiștilor din această țară, Vornicu s-a pensionat în anul 2009 pe când era bun de muncă, avea doar 47 de ani. De asemenea, tot ca mulți alți polițiști pensionați la această vârstă, Vornicu vrea să se angajeze la stat și nu în privat unde se muncește ”pe bune” și nu poți să-ți iei salariul decât dacă ai încasări. Și astfel, de cel  puțin  3 ani Vornicu încearcă angajeze la Primăria Bârnova dar nu prea reușește deoarece nu respectă condițiile și mai mult decât atât la dosarele pe care le depune pentru participarea la concursuri depune și acte false.

Două concursuri, două adeverințe false

Astfel, în acești 4 ani, Primăria Bârnova a organizat două concursuri de angajare la care a participat și fostul polițist Vornicu, unul de inspector la biroul de achiziții și un altul de polițist local. La ambele concursuri de angajare  polițistul a prezentat două adeverințe de vechime emise de o firmă care nu mai există din anul 2013. Este vorba  despre firma SC Sewconf SRL care a avut  sediul în strada Bucium nr.34. Mai mult decât atât cele două adeverințe se bat cap în cap iar falsul este atât de grosolan deoarece s-a mers până acolo încât unul din cele două documente atestă faptul că Vornicu era inginer cu normă întreagă la această firmă în condițiile în care în perioada respectivă era polițist la IPJ Iași.  Astfel, deși după cum am mai precizat firma este radiată din anul 2013, Vornicu a prezentat o  adeverință care  ar fi fost emisă de Sewconf  SRL la data de 7.11.2016 și în care se atestă că fostul polițist ar fi fost angajat la această firmă pe un post de inginer în perioada 18.01.2010 – 27.03.2015. Cealaltă adeverință ar fi fost emisă de aceiași firmă radiată, un an mai târziu adică în iulie 2017. De această dată adeverința  ”emisă”  de Sewconf SRL atestă că Florin Vornicu a fost inginer al societății în perioada 18.12.2007 – 27.01.2017. Asta în  condițiile în care Vornicu a fost polițist până în luna  august 2009. Astfel, potrivit unei adrese trimisă de IPJ Iași comunei Bârnova, Florin Vornicu a fost angajat al IPJ Iași în perioada 21.02.1984 – 26.08.2009 și a ieșit la pensie de pe funcția de agent principal la compartimentul apeluri de urgență 112 din cadrul Serviciului Cabinet. Potrivit statului polițiștilor, aceștia  nu au voie să lucreze la firmele private în  perioda în care sunt în activitate. Contactat telefonic de jurnaliștii 7Iași, Vornicu a negat că a depus adeverințele respective în condițiile în care  există suficienți angajați în Primăria Bârnova care pot depune mărturie că documentele au fost aduse de fostul polițist. „Nu-i adevărat nimic. Veniți să stăm de vorbă și vă dau eu subiecte despre ce se întâmplă la Bârnova”, a spus Vornicu.

Constantin MAZILU

 

4 COMENTARII

  1. Ce fata de politist corupt!! Nu se mai satura nici la pensie de bani,vrea sa ia postul unui om care poate are nevoie de un loc de munca!Sigur e in zodia porcului!

  2. Il cunosc! Omul e bolnav cu capul! Nu are ce face si reclama pe oricine!Nici nu l mai primiti in primarie! Are coronavirus in neuroni!<

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here