Tricolor la becuri, durere-n cot la muncă

 

După chinuri mai ceva ca la Canalul Dunăre-Marea Neagră, renovarea pasarelei pietonale dintre Gara Mare și cartierul Alexandru cel Bun a fost terminată abia înainte de Anul Nou, deși trebuia să fie gata pe la începutul toamnei. Rețeta Chirica, adică : începem multe șantiere, ca să le luăm ochii fraierilor, da’ de terminat le terminăm cînd o da Dumnezeu. Că doar prostimea tre’ să zică ,, bodaproste ,, pentru orice, chiar dacă se întîmplă la Sfîntu’ Așteaptă.

Marea găselniță a renovării, de care s-a ocupat firma șefului de la Camera de Comerț, marele masonache Paul Butnaru, sînt luminile tricolor-patriotice de la capetele pasarelei. ,, Trei culori cunosc pe nume ,, cum ar veni. Mai lipseau niște difuzoare cu fanfara cîntînd imnul, și era spectacolul complet.

Marilor edili și constructori nu le-a trecut prin capetele găunoase o idee simplă : era mai patriotic dacă ar fi terminat la timp lucrarea, ca să nu umble lumea prin glod și printre maidanezii din jurul liniilor de tren. Da’ pentru asta le trebuia și oleacă de obraz. Iar obrazul are doar o culoare, nu trei, ca luminile de la gară.

Lumini care puteau fi reduse la una – cea roșie. Pusă într-un felinar, ca să se asorteze și cu șefii primăriei, și cu șeful firmei. Iar dacă luăm în calcul și marile geamuri transparente ale pasarelei, nu-i tîrziu pentru un biznis ca la Amsterdam, cu trupa primarului și cea a constructorului făcînd striptease în izmene. Eventual cu facturile în dinți și procurorii la ușă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here