Tren monorail între Aeroportul Iași și zona Târgu Cucu. Traseu de 5 kilometri, la o investiție de 200 milioane euro! Propunerea unui parlamentar de Iași – FOTO

Senatorul USR de Iași, Marius Bodea, a prezentat un nou proiect pentru modernizarea și fluidizarea traficului din zona municipiului. Marius Bodea a arătat că între zona Aeroportului Internațional Iași și Târgu Cucu se pretează construcția unui tren de tip monorail, o investiție pe 5 kilometri, și care ar costa circa 200 milioane euro.

Un monorail este soluția viitorului și va avea cea mai mare rată de creștere în următorii 20 ani. Vorbim de un proiect pe ruta Aeroportul Iași- Moara de Vânt- Târgu Cucu, pe 5 kilometri, distanța fiind d e7-8 minute. Sunt circa 80 de sisteme de monorail în lume”, a spus Marius Bodea, senator USR Iași.

Parlamentarul a arătat că în acest caz studiul de fezabilitate ar fi gata în maxim 12 luni, iar proiectul și execuția ar fi gata în maxim 24 luni.

”Investiția este mai mică decât cele ale unui metrou. Nu interferează cu traficul urban, iar viteza medie la Iași ar fi de 40 kilometri pe oră, pentru a fi eficientă energetic. Costurile ar fi de 25-30 milioane euro pe kilometru, cu tot cu depou, stații, etc ar fi de 200 milioane euro în total”, a mai spus Marius Bodea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here