Trei echipaje de la Ambulanța Iași în izolare pentru că au fost trimise la cazuri de Covid fără echipamente de protecție

Membrii a trei echipaje de la Ambulanța Iași se află în izolare la domiciliu după ce au fost trimiși să intervină la cazuri Covid 19 doar cu „echipament minim”: mască și mănuși, fără combinezoane de protecție @ Toate cele trei echipaje au intervenit pe 8 aprilie la cazuri care ulterior au fost confirmate cu Covid 19 @ „Dacă primeam echipament adecvat, astăzi eram la lucru, nu la izolare cu toată familia. Stăm și așteptăm rezultatele testelor”, spune un cadru medical aflat acum în izolare @ Șefii Ambulanței acționează „la ghici”, evaluând după convorbirea cu cel care apelează 112 dacă au sau nu de a face cu un caz de infectare cu coronavirus

 

La Iasi prima linie se clatină din cauza deciziilor iresponsabile luate de managementul Serviciului de Ambulanță local. Trei echipaje se afla în imposibilitatea de a mai interveni deoarece au fost trimise să intervină fără echipament de protecție la cazuri care, ulterior, au fost confirmate cu Covid 19. În prezent toți membrii celor trei echipaje se află în izolare la domiciliu, măsură pe care trebuie să o suporte alături de familiile lor.

Cazurile la care aceștia au fost trimiși să intervină în data de 8 aprilie au fost confirmate cu Covid 19, iar cadrele medicale au intervenit cu „echipament minim”: mască și mănuși, fără combinezon, ochelari și vizetă. Salvatorii de la Ambulanța Iași nu au protestat deoarece recent unul dintre colegi, ambulanțierul Gheorghe Onica, a fost sancționat pentru că a refuzat să preia un caz de Covid 19 în absența echipamentului de protecție. „Dacă refuzam pățeam ca domnul Onica. Ne sancționau și ne luau din salariu”, spune unul dintre cadrele medicale aflate acum în izolare la domiciliu.

Teste de la toți cei aflați acum în izolare au fost prelevate în zilele de sâmbătă, duminică și luni, dar până în prezent nu aa fost comunicate rezultatele „Dacă primeam echipamentul adecvat astăzi eram la lucru, nu în izolare”, completează același cadru medical.

Loterie! Cu sau fără echipament de protecție

Șefii de la Ambulanță joacă ruleta rusescă cu viețile angajaților. Aceștia intervin de multe ori fără echipament de protecție la cazurile suspecte de coronavirus, după care așteaptă cu sufletul la gură rezultatele testelor prelevate de la pacienții pe care i-au tgransportat. Dacă echipajul intervine cu sau fără echipament de protecție se deide în funcție de evaluarea discuției telefonice dintre pacient și dispecer.

Tudor LEAHU


 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here