Tranzacția imobiliară a sfârșitului de an: medicul Bogdan Doroftei cumpără cu 1 milion de euro sediul E.ON din spatele Primăriei

Imobilul aflat în proximitatea „gangului Moldova” va fi transformat într-o clinică de „reproducere umană asistată, fertilizare in vitro”@ Licitația organizată la sfârșitul săptămânii trecute de către E.ON a fost adjudecată de firma Fertigyn SRL, societate care deține clinicile Origyn @ Firma medicului Bogdan Doroftei a oferit un preț de 5,5 milioane lei pentru clădirea cu subsol, parter, două etaje și cu o suprafață desfășurată de peste 1.300 metri pătrați

Compania E.ON, principalul furnizor de energie electrică și gaze naturale din regiunea Moldovei, a reușit să scape de imobilul în care până în urmă cu câțiva ani funcționa centrul de relații cu clienții. Licitația organizată la sfârșitul săptămânii trecute a fost adjudecată de firma Fertigyn SRL, societate care administrează clinica Origyn, specializată în servicii medicale de obstetrică – ginecologie, deținută de către medicul Bogdan Doroftei și soția acestuia, notarul Manuela Pohoață.

Începând cu anul trecut, au fost organizate mai multe proceduri pentru vânzarea imobilului situată în spatele Primăriei Iași, în proximitatea „gangului Moldova”, dar acestea nu s-au finalizat cu parafarea unei tranzacții. La licitația de la sfârșitul săptămânii trecute au participat mai multe firme, societatea Fertigyn SRL adjudecând procedura cu o ofertă de aproximativ 5,5 milioane lei, echivalentul a 1,1 milioane euro.

Clinică de fertilizare in vitro

Clădirea are o suprafață construită desfășurată de peste 1.300 metri pătrați dispuși pe trei niveluri, subsol, parter și etaj, și se pretează pentru amenajarea unei clinici medicale, după cum afirmă chiar medicul Bogdan Doroftei. Imobilul urmează să fie modernizat și adaptat circuitelor și standardelor medicale.

„Proiectul presupune amenajarea unei clinici care va oferi servicii medicale de obstetrică – ginecologie, dar va fi destinat în special activităților de reproducere umană asistată, fertilizare in vitro. Clădirea se pretează la această activitate, dar necesită investiții suplimentare pentru a fi adusă la nivelul standardelor medicale actuale”, a declarat medicul Bogdan Doroftei.

Rețea de servicii medicale în Iași și Suceava

Clinicile Origyn funcționează în Iași și Suceava, sediul central aflându-se la etajul 1 al clădirii United Business Center din Palas. Afacerea a soților Doroftei și Pohoață a început în 2009, extinzându-se în timp la nivel regional.

„Am format o echipă tânără, dedicată și entuziasmată, alături de care, din 2009, am venit în întâmpinarea cererii tot mai mari de consiliere în probleme de fertilitate. Prin efectuarea unui diagnostic complet și a unui tratament individualizat am avut nenumărate cupluri al căror vis a fost împlinit.

În 12 ani de activitate, la Origyn Fertility Center s-au născut peste 1000 copii. Fiecare dintre ei reprezintă un motiv de împlinire profesională și de mulțumire personală greu de pus în cuvinte. Suntem în topul clinicilor de profil pentru că am înțeles și ne-am asumat semnificațiile profunde ale muncii noastre.”, se arată într-un mesaj al medicului Bogdan Doroftei postat pe site-ul clinicii Origyn.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here