Claudiu Năsui explică creșterile de prețuri: abia atunci se vor opri

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, susține că această creștere a prețurilor se datorează inflației, iar aceasta provine din gradul de îndatorare al României. Năsui arată că abia în momentul în care datoria publică va scădea, abia atunci vor scădea și prețurile.

”Explozia prețurilor ne lovește mai ales la bunurile de bază – alimentele, electricitatea și gazele.

În economie toate se plătesc. Resursele nu vin din cer. Și nici din pixul politicienilor. Iar nota de plată o plătim tot timpul noi. Fie prin taxe mai mari, fie prin taxa numită inflație. O sărăcire constantă a populației în favoarea guvernului. PSD-PNL au preferat pensii speciale și PNDL-uri pentru baronii locali și firmele de partid, în loc să lase românii să iasă din sărăcie.

Inflația este un impozit ascuns, țintit mai ales pe cei mai nevoiași. Cel mai mult suferă cei mai defavorizați din România – vârstnicii și muncitorii cu salarii mici. Da, muncitorul român este caz social. Pentru că deși lucrează 8 ore pe zi, se luptă cu sărăcia. Nu o zic eu, o zice Comisia europeană, ale cărei rapoarte pun muncitorul român în vârful clasamentului european privind sărăcia în muncă. Acestea sunt rapoartele dinainte să lovească inflația.

La această oră, oricine muncește pe salariul minim se luptă cu pragul sărăciei. Și fix acolo a lovit creșterea prețurilor – fix în alimentele de bază: pâine, cartofi, ulei, mălai, zahăr. Iar cea mai mare scumpire este la gazul cu care trebuie să gătim și să ne încălzim.

Explozia prețurilor se va opri atunci când statul nu va mai cheltui mai mulți bani decât încasează. Deficit înseamnă datorie, care înseamnă inflație. Asta duce la scăderea puterii de cumpărare a tuturor românilor. Adică la sărăcie.”, scrie Claudiu Năsui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here