Traian Băsescu a discutat cu Nicolae Timofti despre criza politică de la Chişinău

Preşedintele Traian Băsescu a avut marţi o convorbire telefonică cu omologul său de la Chişinău, Nicolae Timofti, cu care a discutat despre situaţia politică din Republica Moldova şi despre soluţiile de depăşire a crizei politice.

În cadrul schimbului de păreri, Traian Băsescu a declarat că este important ca deciziile luate de autorităţile Republicii Moldova să nu afecteze procesul de integrare europeană a ţării, anunţă un comunicat difuzat de administraţia prezidenţială de la Chişinău.

Cei doi şefi de stat au vorbit şi despre necesitatea ca la Chişinău să fie instalat un guvern, pentru ca procesul de modernizare a Republicii Moldova să continue. 
Republica Moldova trece în prezent printr-o nouă criză politică. La 5 martie parlamentul a demis guvernul, prin moţiune de cenzură, iar la 25 aprilie a fost revocat din funcţie preşedintele Parlamentului. Fosta coaliţie majoritară s-a destrămat, partidele parlamentare nu au ajuns încă la un numitor comun privind crearea unei noi majorităţi, iar riscul unor alegeri parlamentare anticipate devine tot mai mare. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here