Naufragiu în largul Maltei: Cinci turişti francezi, daţi dispăruţi

Două cadavre de femeie au fost găsite marţi în apropiere de insula malteză Gozo, unde cinci turişti francezi – un adolescent, două femei şi doi bărbaţi – sunt daţi dispăruţi de duminică seara, au anunţat marţi autorităţile militare malteze.

Două corpuri ale unor femei ce purtau veste de salvare au fost recuperate cu ajutorul unui elicopter italian marţi după-amiaza în largul Fomm ir-Rih, potrivit cotidianului Malta Today, care citează surse din cadrul poliţiei. Acestea pluteau în apropierea cocii unei ambarcaţiuni răsturnate, au declarat aceleaşi surse.

Marina malteză a solicitat luni asistenţa unei nave din cadrul Flotei a 6-a americane şi unei nave de patrulare din cadrul Pazei de Coastă italiene, în încercarea de de a găsi persoanele date dispărute.

Cele două femei nu au fost identificate încă.

„Ne temem că ar putea fi vorba despre corpurile a două dintre persoanele date dispărute, dar nu suntem, încă, în stadiul de verificare”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Marinei malteze.

Cei cinci turişti francezi au ancorat duminică iahtul „El Pirata” la nivelul satului Dwejra de pe Insula Gozo.

Ulterior, ei s-au urcat într-o canoe pentru a merge la un restaurant în portul Xlandi Bay. Ei au fost văzuţi urcând în canoe pentru a se întoarce la iaht, către miezul nopţii, dar nu au mai ajuns la acesta. Marea era agitată.

Căpitanul, de naţionalitate spaniolă, al unui iaht a dat alerta.

Salvatori maltezi se aflau în contact permanent, marţi seara, cu autorităţi maritime franceze, pentru a le informa cu privire la căutări.

Căutări intense întreprinse într-o zonă extinsă nu au permis găsirea vreunui corp, ci a unei veste de salvare care plutea pe apă.

Căutările au fost îngreunate de condiţii meteorologice nefavorabile, şi anume rafale de vânt şi o vizibilitate redusă. sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here