Teroristul din Amfiteatrul P 6 NU DOREA SĂ DECLANŞEZE BOMBA! El a mărturisit doctorilor că intenţiona să atragă atenţia oamenilor şi a presei

Oliver Stan, omul care a detonat o bomba în amfiteatrul P6 de la Universitatea Tehnică se credea fiul lui Dumnezeu şi dorea să facă dreptate pe pământ. Cel puţin aşa suna declaraţia sa iniţială, însă, fiind schizofrenic, nimeni în momentul de faţă nu poate stabili cu exactitate intenţiile atentatorului.

 

Înainte de a intra în amfiteatrul Facultăţii de Electronică, el s-a refugiat într-o colibă montană din judeţul Suceava şi trăia experienţa lui Daniil Sihastrul. Acolo a  realizat şi filmarea la clipul pe care l-a postat pe internet, în care îşi arăta intenţiile de justiţiar.

 

„Un om care se consideră Împărat are dreptul să ucidă pe oricine, dar eu, ca un nebun mă străduiesc să nu fiu un criminal”, este mesajul pe care l-a înregistrat Oliver Stan, omul care a detonat bomba din amfiteatrul P6.

 

El şi-a abandonat apartamentul din Tătăraşi şi s-a refugiat în creierii munţilor, într-o colibă din zona comunei Cârlibaba din judeţul Suceava. Stan se credea Fiul lui Dumnezeu. Pentru aceasta şi-a lăsat barbă şi plete, încercând să copieze chipul lui Iisus Hristos din icoanele bisericii creştine.

 

Pe filmul realizat la Cârlibaba, care este în prezent analizat de anchetatorii atentatului, Oliver Stan vorbeşte foarte mult de crimă, îşi doreşte să omoare oamenii care taie lemne şi care distrug, în opinia sa, natura lăsata de Dumnezeu. 

 

Sentimentele sale s-au schimbat radical în aceatsă dimineaţă, când Stan a stat de vorbă cu medicii de la Socola. El a fost calm şi colaborant. A declarat că nu  a avut nicio clipă intenţia de-a detona bomba. Tot ce şi-a dorit, spun medicii, a fost să atragă atenţia oamenilor şi a presei asupra faptului că pădurea din munţii Neamţului este defrişată. A recunoscut că nu şi-a luat medicamentaţia pentru că nu vrea să i se schimbe modul de gândire, fiind mulţumit de starea de echilibru în care se află cele două entităţi din el.

 

A cerut încontinuu să stea de vorbă cu presa despre situaţia pădurii din zona montană, spunând că el este singurul om capabil să salveze lumea şi că tot ce-şi doreşte este o femeie cu casă, adăugând că nu a mai avut o relaţie din 2003.

 

Reprezentanţii Spitalului de psihiatrie au anunţat că Oliver Stan a fost internat sub regim supravegheat, el refuzând medicaţia şi acceptând doar somniferele.

 

Mâine, „Teroristul din Amfiteatrul P6” va fi dus în faţa unei comisii de expertiză, pentru a se stabili dacă în momentul atacului a avut discernământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here