Telekom vinde rețeaua și pleacă din România: se naște un gigant 100% românesc

OTE, operatorul elen de telefonie, se apropie de finalizarea vânzării Telekom Romania Mobile (TRM) către Clever Media Network (CMN), membră a grupului Clever Group din România, activ în domeniul televiziunii pe bază de abonament. Chiar dacă CMN nu are experiență în telecomunicații, se așteaptă să intre în acest domeniu prin intermediul filialei OTE.

OTE, în căutare de cumpărător pentru filiala sa românească de telefonie mobilă, vede în CMN partenerul potrivit. Cu toate că directorii OTE nu au comentat oficial, ei au menționat că grupul examinează orice posibilitate de valorificare a activelor sale din România.

Dacă tranzacția se finalizează, acest eveniment va marca sfârșitul unui ciclu lung pentru OTE, început în 1997 cu achiziția Telekom Srbija și continuat cu prezența operatorului elen în diverse țări, inclusiv România. Această expansiune a fost văzută fie ca o creștere a influenței Greciei, fie ca o modalitate de export pentru furnizorii OTE din Grecia. Ciclul de achiziții a încetat în 2006, iar ulterior, în anii de recesiune economică, OTE a decis să vândă mai multe active în străinătate.

Telekom Romania Mobile, cunoscută anterior sub numele de Cosmorom, reprezintă ultimul activ al OTE în afara Greciei și, conform informațiilor, se pregătește să fie vândut în curând către Clever Media Network.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here