Planul pus la cale de Putin și Arabia Saudită s-a pus în mișcare: agitație mare în piețele internaționale

Contractele futures pentru țițeiul Brent și U.S. West Texas Intermediate au înregistrat o creștere de peste 2,5% în timpul tranzacțiilor de luni, câștigând peste 2 dolari pe baril. Investitorii așteaptă anunțul unor noi reduceri ale ofertei din partea OPEC+ în urma unei reuniuni a țărilor membre programată pentru săptămâna viitoare. Rusia și Arabia Saudită au pus în aplicare un plan de reducere voluntară a producției pentru a spori prețurile petrolului.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 2,19 dolari, ajungând la 82,80 dolari pe baril, în timp ce prețul petrolului U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 2,13 dolari sau 2,81%, atingând 78,02 dolari pe baril. Contractul WTI din luna decembrie a expirat în acea zi.

Cele mai active contracte futures, pentru luna ianuarie, au înregistrat o creștere de 2,39 dolari, ajungând la 78,34 dolari, înregistrând o creștere de 3,02%. Aceste creșteri au avut loc după ce trei surse OPEC+ au declarat că grupul de producători, inclusiv OPEC și aliații săi precum Rusia, ia în considerare posibilitatea unor reduceri suplimentare de aprovizionare la reuniunea programată pentru 26 noiembrie.

Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 20% de la sfârșitul lunii septembrie. Investitorii sunt atenți și la semnele unei posibile scăderi a cererii din cauza unei posibile recesiuni în SUA în 2024 și la un avertisment privind deflația emis de principalul retailer Walmart. Cu toate acestea, toate aceste aspecte sunt puse în umbra așteptărilor legate de întâlnirea iminentă a OPEC+.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here