Teama teamului și-a neamului : coana Chirița Tudoran

Precum v-am zis săptămîna trecută, tanti Tudoran e o mare ,, specialistă ,,  de la Bruxelles, venită la Iași ca să ne facă autostradă. Doar că înainte de asta ar vrea să fie aleasă în Parlamentul European, ca independentă progresistă & civică, asistată de un fost consilier de-al marelui buhai primărez Costică Simirad și de-al marelui pîrț fîsîitor Andrei Postolache. Plus alți reformatori civici cu vopseli liberale, aliați cu puii rechinului Fenechiu. Cum s-ar zice, salata clasică de vrăjeală colorată pentru fraierii entelectoali & electorali de pe Bahlui.

Pe lîngă pagina personală de Facebook, amazoana autostrăzii mai are în dotare încă două vitrine feisbucice : una de personalitate publică și alta de personalitate multiplă – ,, Team & Gregoriana Tudoran pentru Parlamentul European ,, . Toate bune și frumoase ( la mai multe ! ), dăcît că legat de ultima pagină gregoriană apare o întrebare, urmată de altele : o fi vorba de Gică Team, sau de Nicu Team ? Team ăsta e tot de la Bruxelles, ori a hi din Țîbănești ? Sau cumva îi din calendarul gregorian pe stil New Age : Sfîntul Team, fugăritorul de vînt și-aducătorul de ploaie ?

Pînă cînd coana Chirița ot Brucselenii din Deal ne va lămuri cine-i șeful big-band-ului ei electoral, adică jupîn Team aista, poate își aduce aminte cît de penibilă era înaintașa ei din Bîrzoieni, vorghind dispri furculisioanele di la Parij. Te-am lămurit, tanti Gregorița & Team ? Michiduță stă în detalii, și kitsch-ul mental într-o vorbă de papagali anglofoni, cărora limba băștinașă le pute a balegă încălzitoare global.

Desigur, la Briusăl vacili scot pi sub coadă numa’ ciocolată anglofonă, ambalată în staniol de marmota independentă. Și de team-ul ei fără teamă de ridicol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here