Steaguri, imnuri și parade

Patriotismul e cît casa la primăria ieșeană. Mai întîi, s-a hotărît că în școli nu va mișca nici frunza pînă cînd elevii nu vor cînta, zilnic, înainte de prima oră de curs, imnul național.  Că doar fiecare zi de școală e o sărbătoare, nu … ?

Apoi am fost anunțați că alde Chirica au hotărît să instaleze, într-un parc din centru, un mega-tricolor național de nu știu cîți metri pătrați, înfipt pe un mega-catarg, lung de nu știu cîți metri. Ca să-l vadă din satelit sau din avion dujmanii și să se sperie instantaneu, fugind de mama focului.

Că doar e anul Centenarului, frați rrromîni, deci trebuie să punem zorzoane cît mai multe și cît mai mari, peste tot. Și să ne umflăm cheptul cît mai tare, în ciuda bozgorilor, a rușilor, a eskimoșilor și a klingonienilor,

Primarului ultra-patriot  și echipei lui de circari cu idei mărețe nu le-a trecut prin cap că există o variantă mult mai simplă, fără cîntece non-stop, fără prăjini uriașe de steag, dar cu efect pozitiv garantat : furat mai puțin, rahat tricolor cu lingura, nu cu polonicul, televiziuni și Facebook  – mai rar, treburi concrete rezolvate – mai multe și mai bine.

E drept, astea îs chestii pentru oameni normali, nu pentru leorbăitori cu franjuri.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here