Starship, racheta lui Elon Musk, a explodat din nou după lansare

Elon Musk a avut parte de un weekend plin de tensiune, încercând să lanseze cea mai puternică rachetă construită de compania sa, SpaceX. Cu toate acestea, la scurt timp după separarea părții superioare a rachetei de propulsor, acesta din urmă a explodat, pierzând echipa de control contactul cu vehiculul.

Testul rachetei „Starship” trebuia să dureze aproximativ o oră și jumătate, urmărind să atingă spațiul și să aterizeze în apropierea insulei Hawaii. Deși nu avea echipaj uman la bord, planul nu s-a desfășurat conform așteptărilor, fiind considerat un eșec.

Cu 33 de motoare și înălțimea de peste 120 de metri, „Starship” este crucială pentru NASA în planurile de a transporta astronauți pe Lună în 2025 și pentru Elon Musk, care vizează misiuni către Marte. Comentatorii au explicat că propulsorul a suferit o dezintegrare rapidă și neplanificată, în timp ce racheta zbura către Golful Mexic, considerând că testul a fost parțial reușit pentru că a atins o altitudine mai mare decât încercarea precedentă din aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here