SRI Iaşi schimbă ambalaju’, da’ conţinutu’, nu prea

Secţia ieşeană a SRI ( sau cum i-o mai zice acu’, după revenirea la modelu’ regional din vremea ieftinului securist Atudoroaie ) va avea, în curînd, hramul Sfintei Schimbări la Faţă. Nuuu, nu preia Mitropolia ditamai şandramaua multi-etajată, cu birouri pline de inteligenşi contra-spionăcioşi & co.

N-o preia din do’o motive. Odată fi’n’că dl general-patriarh Danny The Helvet Velvet e dăcît pă sistem turbo SIE, deci o arde majoritar  în figuri externe, la bază şi ca Unitate Militară. Apoi, fi’n’că biserica hortocsă romîneză e atît de condusă din Mănăstirea Noul Secu’, că nu mai e nevoie de înfrăţire oficială.

Hramul nou al mănăstirii Secu’ din centru e legat de schimbarea la faţadă a clădirii, adică de o izolare termică babană, al cărei cost se duce însrpe două milioane de euro. Tăt narmal, cum ar zice unii apropiaţi de-ai spoveditorilor din clădirea SRI.

Dăcît că, vorba unei vechi emisiuni TV, ” am şi eu o întrebare ” : bani pentru pereţi s-au găsit, da’ de renovat oamenii cînd s-or apuca patrioţii-şefi & discreţi  ?

Daaa, e clar, la noi nu prea se mai fabrică ofiţeri de informaţii cum trebuie – cu cap, coloană vertebrală şi oleacă de obraz. Iar ăia de import sînt scumpi, că-i marfă rară. Da’ poate găsiţi, bre, patrioţilor, ceva ok la solduri. Sau chiar la second hand. Că, la cum merge treaba cu fermele & rezervaţiile noastre de neo-securişti, chiar şi un import de la second hand ar face treabă mai bună.

Ce zici, băi Edi, Helvige, te bagi ? Hai, că poate au americanii nişte stocuri vechi din Iran, din vremea împăratului Pahlavi. Nuu, Pahlavi nu-i cumătru cu halvaua, nici văr cu Patrick Andre de Hillerin. E dăcît mort mai de demult, prin străini, de buni ce-au fost americanii / să aducă talibanii.

Servim patria ( şi masa de prînz ) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here