Şoferii ieşeni preferă… beţia de „week-end“

După ce au observat că, la sfârşitul fiecărei săptămâni, se înmulţesc cazurile de şoferi prinşi la volan sub influenţa băuturior alcoolice, poliţiştii ieşeni au decis să facă mai multe „filtre“ în „week-end“.

Vinerea trecută, nu mai puţin de zece maşini de poliţie au iniţiat o acţiune de depistare a celor ce preferă să-şi facă astfel… curaj pentru a urca la volan.

Nici bine nu a început acţiunea şi a căzut în plasă prima victimă, un şofer care circula pe bulevardul Independenţei şi avea 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat…

„Pe data de 12 martie, poliţiştii Secţiei 2 Iaşi au oprit pentru control un tânăr de 25 de ani, care conducea un autoturism marca Opel, pe bulevardul Independenţei, din municipiul Iaşi. Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând că se afla sub influenţa alcoolului. Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei“, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui autoturism sub influenţa alcoolului. În acţiunea de vineri seara, care nu va rămâne una singulară, au participat poliţişti de la Serviciul Rutier Iaşi şi de la câteva secţii de poliţie din municipiul Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here