Sinistru! La Spiridon, cadavrele sunt plimbate prin curte, în văzul tuturor

La Spitalul Sfântul Spiridon, cadavrele sunt transportate la morgă cu un cărucior traversând toată curtea spitalului @ „Sigur, ar trebui să avem o ambulanță. Iarna, avem o ambulanță pentru asta dar nu o folosim”, a spus Ioan Bârliba, managerul Spitalului Sfântul Spiridon

La Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, trupurile celor care au decedat în incinta unității medicale sunt duse la morgă într-o modalitate indecentă. Cadavrele sunt transportate de la secția de spital unde au decedat până la morgă cu ajutorul unui cărucior care traversează toate aleile dintre pavilioane. Pacienții internați în spital pot vedea de la geam acest spectacol morbid. Ce-i drept, cadavrele sunt transportate într-un sac special, dar până și directorul spitalului, Ioan Bârliba, recunoaște că aceasta nu este cea bună modalitate de manipulare a trupurilor pacienților care au răposat.

„Altă soluție nu avem pe moment. Din punct de vedere al transportului, este decent, cadavrele sunt transportate într-un sac special. Sigur, ar fi de preferat să avem  o ambulanță specială pentru asta. Iarna aveam o ambulanță dar vara nu o folosim”, a spus Ioan Bârliba.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here