Simona Halep se va retrage din tenis. Anunțul făcut de sportiva din Constanța

Într-un preview al unui interviu ce urmează să fie publicat vineri de Euronews, Simona Halep a anunțat că ia în calcul retragerea din tenis în cazul în care Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) nu reduce suspendarea de 4 ani primită din partea ITIA, în urma cazului de dopaj cu roxadustat.

Sportiva din Constanța a declarat că fiecare zi a fost dureroasă și plină de emoții după ce a primit notificarea privind rezultatul pozitiv al probei de urină. Simona Halep a subliniat că știe că este curată și că nu a făcut nimic greșit, fiind mereu împotriva dopajului. În cazul menținerii suspendării de 4 ani, Halep a afirmat că acesta ar putea fi finalul carierei sale.

Audierile la TAS sunt programate între 7 și 9 februarie 2024, iar Simona Halep a depus deja un apel pentru a-și susține nevinovăția. Sportiva a exprimat bucuria că are oportunitatea de a se prezenta și de a-și demonstra nevinovăția în fața unui tribunal independent.

În septembrie 2023, Tribunalul Independent Sport Resolutions a găsit-o vinovată pe Halep pentru două încălcări ale regulamentului antidoping, impunându-i o suspendare de 4 ani. Aceasta a fost acuzată de utilizarea substanței interzise roxadustat și de suspiciuni privind utilizarea metodelor/substanțelor interzise pe durata sezonului 2022. Simona Halep speră ca audierile de la TAS să ducă la reducerea acestei sancțiuni drastice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here