Dedeman plătește peste 20.000 de euro unei femei pentru un cui. Motivul pentru care s-a ajuns la această decizie

O femeie a câștigat un proces împotriva companiei Dedeman, primind daune morale în valoare de 20.000 de euro după un accident grav petrecut în parcarea hipermarketului din Cluj-Napoca. Hotărârea instanței, pronunțată pe 13 decembrie 2023, nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Juliana Uțiu, victima accidentului, a solicitat inițial daune de 200.000 de euro. Instanța de fond i-a acordat 50.000 de euro, însă suma a fost redusă la 20.000 de euro în urma unui recurs la Curtea de Apel Cluj. Alături de daunele morale, femeia va primi și daune materiale în valoare de 20.633,67 lei, precum și 2.700 de euro, reprezentând beneficiu nerealizat.

Accidentul a avut loc în martie 2019, când femeia s-a împiedicat de un diblu metalic, suferind leziuni grave, inclusiv ruperea nasului și luxarea umărului drept. Dedeman a susținut în instanță că accidentul ar fi putut fi evitat dacă femeia era atentă la deplasarea sa și respecta regulile de circulație în parcarea magazinului.

Cu toate acestea, magistrații au concluzionat că în parcarea Dedeman din Cluj-Napoca nu există un culoar dedicat exclusiv pietonilor, iar femeia nu poate fi blamată pentru că și-a schimbat direcția de mers prin locul afectat al parcării. Hotărârea instanței a ținut cont de faptul că nu există un spațiu desemnat pentru pietoni și că aceștia sunt nevoiți să tranziteze zonele destinate circulației și staționării vehiculelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here